Trefzekere Morata evenaart clublegende Del Piero

Reacties

Álvara Morata is bezig aan een indrukwekkende reeks bij Juventus. De Spaanse aanvaller scoorde tegen Sevilla (2-0) al voor het vijfde opeenvolgende Champions League-duel, een evenaring van het clubrecord.

Trefzekere Morata evenaart clublegende Del Piero

In 1995 was Alessandro Del Piero in de groepsfase van het toernooi ook vijf duels op rij trefzeker. Aan die serie kwam toen een eind in de doelpuntloze uitwedstrijd tegen Steaua Boekarest. 'Ik ben blij dat ik weer een doelpunt heb gemaakt, maar bovenal met de overwinning van het team', zei Morata, die het kunststukje van de clublegende met de openingstreffer tegen Sevilla evenaarde.

De 22-jarige Morata zag bij zijn recordpoging ook een cruciale rol weggelegd voor de Argentijn Paulo Dybala, die hem sinds dit seizoen in de spits vergezelt. 'We hebben een uitstekende verstandhouding, al spelen we nog maar kort met elkaar samen. En ook buiten het veld brengen we samen veel tijd door met onze vrienden en familie.'

Morata maakte zijn vijf doelpunten overigens niet in de minste wedstrijden. Vorig seizoen was hij in beide halve finales tegen Real Madrid trefzeker, waarna in de eindstrijd tegen Barcelona (3-1 verlies) de gelijkmaker van zijn veters kwam. Dit seizoen vervolgde hij zijn reeks met de winnende tegen Manchester City (1-2) en brak hij dinsdag vlak voor rust de ban tegen Sevilla.

Op 21 oktober kan Morata het clubrecord alleen in handen krijgen, als hij weet te scoren in de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Cristiano Ronaldo was namens Real Madrid in seizoen 2013/14 acht opeenvolgende Champions League-duels trefzeker, waarmee hij het toernooirecord bezit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.