Napoli geeft zwalkend Juventus nieuwe dreun

Reacties

Napoli heeft rivaal Juventus in eigen huis met 2-1 verslagen. De kans dat Juve zich dit seizoen voor de vijfde keer op rij tot kampioen van Italië kroont, wordt daarmee steeds kleiner.

Napoli geeft zwalkend Juventus nieuwe dreun

Napoli kwam in de 26ste minuut op voorsprong via Lorenzo Insigne (foto). Het kind van de club ging door het centrum een één-twee aan met Gonzalo Higuaín en schoot vervolgens beheerst raak. Een kwartier na rust was Higuaín zelf de gevierde man. Hij schoot met links hard en laag raak via de hand van Gianluigi Buffon.

Daarmee leek het duel beslist, want Juventus was in Napels opnieuw geen schim van de ploeg die vorig seizoen met groot machtsvertoon de dubbel pakte en de Champions League-finale bereikte. Napoli was veel doortastender dan Juve, dat nauwelijks kansen schiep.

Dankzij Mario Lemina werd de slotfase toch nog spannend, want de van Olympique Marseille gehuurde middenvelder maakte direct na de goal van Higuaín de 2-1. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Turijners niet, waardoor zij met vijf punten uit zes wedstrijden steeds verder wegzakken op de ranglijst. De kampioen staat nu dertiende, maar kan zondag nog een handvol clubs voorbij zien komen. Napoli klimt naar de achtste plaats en vindt aansluiting met de subtop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.