Een nieuwe mokerslag ligt op de loer voor Juventus

Reacties

De zesde speelronde van de Serie A begint zaterdagavond. VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit.

Een nieuwe mokerslag ligt op de loer voor Juventus

De slechte seizoenstart van Juventus leek een incident. Een dipje dat elke topclub weleens ervaart. Thuis werd er met verloren van Udinese (0-1), maar Juve was heer en meester en had niets minder dan een zege verdiend. Een nederlaag tegen AS Roma (2-1) volgde. Kan gebeuren, een verliespartij op bezoek bij de nummer twee van vorig seizoen. Vervolgens haalde Juve met pijn en moeite een punt tegen Chievo Verona (1-1), maar met zeges tegen Manchester City (1-2) en Genoa (0-2) leek De Oude Dame haar rug te rechten. Leek, want woensdag behaalde het nietige Frosinone in Turijn zijn eerste punt ooit in de Serie A: 1-1.

En dus is het nu écht crisis bij de Bianconeri. Juventus wordt tegenwoordig verslagen in plaats van vereerd. De tijd dat negentien Serie A-trainers al bij voorbaat twee nederlagen invulden op het speelschema, is definitief voorbij. Want als Chievo, Frosinone en Udinese een resultaat kunnen halen tegen de kampioen, dan kan iedereen dat.

Gonzalo Higuaín viert zijn tweede doelpunt tijdens Napoli - Lazio. Op de achtergrond druipt Wesley Hoedt (rugnummer 2) geslagen af. Hij had geen enkele vat op de Argentijn.
Gonzalo Higuaín viert zijn tweede doelpunt tijdens Napoli - Lazio. Op de achtergrond druipt Wesley Hoedt (rugnummer 2) geslagen af. Hij had geen enkele vat op de Argentijn.

Helemaal Napoli, dat Juventus zaterdag ontvangt. De stad uit het zuiden die berucht is om zijn armoede en de rol van de Camorra, tegen de stad die na miljoenenmetropolen Milaan en Rome de rijkste van Italië is en zich daardoor een beetje verheven voelt boven de rest. De bittere rivaliteit tussen fans van beide clubs is daarmee verklaard.

Net als Juventus kent ook Napoli een zeer moeizaam begin van het seizoen. De start van tijdperk Maurizio Sarri, de trainer die in de zomer werd overgenomen van Empoli, verloopt met vallen en opstaan. Napoli verloor pas een keer, maar boekte ook pas een zege in de Serie A. Dat was direct wel een zeer indrukwekkende, want Lazio werd vorige week met 5-0 van de mat geveegd. Die voetbalshow kreeg woensdag geen vervolg, want promovendus Carpi hield de grootmacht op 0-0.

Het is de wisselvalligheid van Napoli in een notendop. De ploeg van Sarri bulkt van de potentie, maar die komt er lang niet elke wedstrijd uit. Maar als Juventus op bezoek komt en Stadio San Paolo kolkt, kan het niet anders of Napoli gaat vlammen.

Programma
AS Roma 26-09
18:00
Carpi
Napoli 26-09
20:45
Juventus
Genoa 27-09
12:30
AC Milan
Bologna 27-09
15:00
Udinese
Hellas Verona 27-09
15:00
Lazio
Sassuolo 27-09
15:00
Chievo
Torino 27-09
15:00
Palermo
Internazionale 27-09
20:45
Fiorentina
Frosinone 28-09
19:00
Empoli
Atalanta Bergamo 28-09
21:00
Sampdoria
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.