Jubileumgoal Totti niet genoeg voor zege, primeur Juventus

AS Roma heeft twee punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Sassuolo. Juventus boekte bij Genoa juist zijn eerste competitiezege van dit seizoen.

AS Roma – Sassuolo 2-2
Een jubileumdoelpunt van Francesco Totti (foto) bleek niet voldoende voor AS Roma in het thuisduel met Sassuolo. In de 36ste minuut schoot de 38-jarige Italiaan de 1-1 binnen en zo maakte hij zijn driehonderdste doelpunt in het shirt van Roma. Gregoire Defrel had daarvoor de score geopend en op slag voor rust zette Matteo Politano de gasten opnieuw op voorsprong.

Via een schitterende volley van Mohamed Salah kwam Roma nog wel terug tot 2-2, maar een overwinning van de Romeinen bleef uit. De ploeg van trainer Rudi Garcia heeft door de remise nu vier punten achterstand op de foutloze koploper Internazionale. Kevin Strootman ontbreekt nog altijd met een knieblessure.

Genoa - Juventus 0-2
Regerend kampioen Juventus boekte in Stadio Luigi Ferraris pas zijn eerste competitiezege van dit seizoen. Daarbij kregen de bezoekers wel hulp van doelman Eugenio Lamanna. Een inzet van Paul Pogba belandde via de lat en de keeper in het doel. Op slag van rust kreeg de thuisclub nóg een tegenvaller te verwerken, want Armando Izzo werd na twee gele kaarten van het veld gestuurd.

Met elf-tegen-tien kwam Juventus niet meer in de problemen. De wedstrijd was definitief gespeeld toen Pogba na een uur uit een strafschop voor 0-2 zorgde. Door de overwinning heeft Juve nu vier punten na evenveel wedstrijden. Het stijgt daarmee naar de twaalfde plaats in de Serie A.