Vergelijking met Inzaghi streelt ego goaltjesdief Bacca

Reacties

Met Carlos Bacca heeft AC Milan de ultieme afmaker in huis gehaald. De Colombiaan bewees in zijn eerste vier duels de natuurlijke opvolger van Filippo Inzaghi te zijn. Een vergelijking waar Bacca trots op is.

Vergelijking met Inzaghi streelt ego goaltjesdief Bacca

Zaterdag toonde Bacca zijn klasse door twee keer te scoren tegen Palermo. Hij opende de score met een verdekt schot met buitenkant rechts en maakte de beslissende 3-2 met een kopbal. Beide doelpunten maakte Bacca van korte afstand, zoals dat eigenlijk altijd het geval is bij de Colombiaan.

De 29-jarige Bacca was het afgelopen seizoen in de competitie twintig keer trefzeker voor Sevilla. Een analyse van de doelpunten die hij maakte, levert een opvallende conclusie op. Bacca lijkt namelijk de Colombiaanse kloon van voormalig Milan-spits (en trainer) Filippo Inzaghi, die zelden of nooit scoorde van buiten het strafschopgebied. Voor Bacca geldt hetzelfde. Het is bij hem zelfs zo extreem, dat hij in de jaargang 2014/15 nooit scoorde met een inzet die meer dan elf meter overbrugde.

Dit seizoen tekent datzelfde patroon zich af, waardoor Italiaanse media hem nu al vergelijken met Inzaghi. 'Het is een grote eer om in één adem met een fantastische spits als Inzaghi genoemd te worden', reageerde Bacca bij Milan Channel. 'Ik ben blij dat ik gescoord heb. Als spits wil ik doelpunten maken, zodat het team wedstrijden kan winnen. We willen dat Milan weer Milan wordt door ons te plaatsen voor Europees voetbal.'

Renovatie
De komst van Bacca markeerde afgelopen zomer de renovatie van de Milan-selectie, die de Italiaanse club terug moet brengen naar de top van de Serie A. Met zes punten uit de eerste vier wedstrijden zijn de Rossoneri nog niet overtuigend gestart, maar voorzitter Silvio Berlusconi constateerde dat er stappen gezet worden. 'Milan moet weer een club worden die de Champions League-finale kan halen.'

'Dat willen we doen met zwarte cijfers', vervolgde de Italiaan, die de eigendomsrechten van Milan deelt met miljardair Bee Taechaubol. 'Hij heeft een plan gepresenteerd om onze omzet met honderd miljoen te verhogen.' Gezien de financiële situatie van Milan is dat geen overbodige luxe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.