Inter is gewaarschuwd voor ontketende Milan-fan

Reacties

De vierde speelronde van de Italiaanse competitie begint vanavond. Serie A-volger Reon Boeringa blikt vooruit.

Inter is gewaarschuwd voor ontketende Milan-fan

De belangrijkste wedstrijd van de vierde speelronde is Chievo Verona – Internazionale van zondag 12.30 uur. De nog foutloze koploper op bezoek bij de verrassende nummer twee. De grootmacht die ondanks een enorme schuldenberg een volledig nieuw elftal kocht, tegen de provincieclub die dankzij creatief beleid al jaren boven haar stand leeft.

Hoewel Inter en Chievo op geen enkele wijze met elkaar te vergelijken zijn, bestaat er toch een sterk verband tussen het beleid van beide clubs. Het beleid dat Inter op de rand van de financiële en sportieve afgrond heeft gebracht, en het beleid dat ervoor gezorgd heeft dat Chievo ondanks een piepklein achterland telkens weer de strijd tegen degradatie overleeft.

De spelers van Inter vieren feest na de 1-0 zege op AC Milan van afgelopen zondag.
De spelers van Inter vieren feest na de 1-0 zege op AC Milan van afgelopen zondag.

Want omdat topclubs als Inter jaarlijks hun hele selectie vernieuwen, krijgen clubs als Chievo keer op keer de kans de afvallers op te pikken. En dat is precies waarin de Gialloblù zich in gespecialiseerd hebben. Elke zomer weer houdt de technisch directeur van Chievo daarom de wacht in Milaan, om te kijken welke spelers met hangende schouders het stadion verlaten. Deze jongens neemt hij na een paar troostende woorden mee naar Verona. Daarna herhaalt hij deze truc in Turijn en is Chievo weer een paar ruwe diamanten rijker.

Van Inter verkreeg Chievo de afgelopen jaren op deze manier Marco Andreolli, Ezequiel Schelotto, Marco Botta, Christian Biraghi en Francesco Bardi. Afdankertjes in Milaan, maar steunpilaren in de provincie. Federico Mattiello en Simone Pepe kwamen van Juventus, maar de meest geslaagde reddingsoperatie tot nu toe verrichtte Chievo bij een door AC Milan afgeschreven speler: Alberto Paloschi.

Alberto Paloschi in zijn debuutseizoen namens Milan.
Alberto Paloschi in zijn debuutseizoen namens Milan.

Dankzij 23 doelpunten in zijn laatste seizoen als jeugdspeler promoveert Paloschi medio 2007 naar de eerste selectie van Milan. Een paar maanden later, hij is pas zeventien, maakt hij al zijn debuut in de hoofdmacht. Kort na zijn achttiende verjaardag volgt zijn eerste competitiedoelpunt. Kenners zijn lyrisch. Paloschi is geen aanspeelpunt en al helemaal geen meevoetballende spits, maar een echte afmaker zoals ze die in Italië graag zien.

Paloschi wordt omschreven als de nieuwe Filippo Inzaghi. Een grote carrière lijkt in de maak. Toch besluit Milan hem medio 2008 bij Parma te stallen. Het lijkt niet eens zo'n gek idee. Rijpen in de middenmoot en dan vlammen in de top. Maar van vlammen komt het nooit. Want in 2009 besluit Milan hem in Parma te laten. Voor de spitspositie wordt namelijk Klaas-Jan Huntelaar aangetrokken, terwijl Inzaghi, Alexandre Pato en Marco Borriello er al rondlopen. En ook in de zomer van 2010 wordt Paloschi uit San Siro geweerd. Zlatan Ibrahimovic en Robinho worden namelijk gekocht.

Alberto Paloschi krijgt in de voorbereiding van het seizoen 2011/12 een kans bij Milan, maar wordt uiteindelijk elders gestald. Hier duelleert hij met Daniël Van Buyten van Bayern München.
Alberto Paloschi krijgt in de voorbereiding van het seizoen 2011/12 een kans bij Milan, maar wordt uiteindelijk elders gestald. Hier duelleert hij met Daniël Van Buyten van Bayern München.

Een jaar later krijgt de inmiddels bij Genoa geparkeerde spits hetzelfde liedje te horen. Want met Antonio Cassano koopt Milan maar weer eens een spits. Nu wordt bij Chievo onderdak voor hem gevonden. Die transfer blijkt zijn redding. Paloschi kent een moeilijke start, maar komt los nadat Chievo hem in 2013 definitief inlijft en is in 2013/14 en 2014/15 als clubtopscorer van enorme waarde.

Dit seizoen is de inmiddels 25-jarige Paloschi met drie doelpunten in drie duels scherper dan ooit. Indien hij deze lijn doortrekt, is een terugkeer in de Italiaanse top een kwestie van tijd. Inter is dus gewaarschuwd voor de verzameling tweedehandsjes uit Verona. Al is het maar omdat Paloschi ondanks alles altijd Milan-supporter gebleven is.

Programma
Udinese 19-09
18:00
Empoli
AC Milan 19-09
20:45
Palermo
Chievo 20-09
12:30
Internazionale
Atalanta Bergamo 20-09
15:00
Hellas Verona
Bologna 20-09
15:00
Frosinone
Genoa 20-09
15:00
Juventus
AS Roma 20-09
15:00
Sassuolo
Torino 20-09
15:00
Sampdoria
Carpi 20-09
18:00
Fiorentina
Napoli 20-09
20:45
Lazio
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.