Roma bezweert crisis met zege op Carpi

AS Roma was in eigen huis veel te sterk voor Carpi. De promovendus werd in de Italiaanse hoofdstad met 5-1 verslagen.

Dat Roma een makkelijke avond zou beleven tegen Carpi, stond al na 31 minuten vast. Toen stonden de Giallorossi al met 3-0 voor door doelpunten van Kostas Manolas, Miralem Pjanic en Gervinho. Het doelpunt van Pjanic was het hoogtepunt van de eerste helft, want hij krulde de bal op prachtige wijze in de hoek uit een vrije trap. Marco Borriello maakte vlak voor rust de 3-1 namens Carpi met een kopbal.

Dat doelpunt vormde niet de inleiding van een wederopstanding van Carpi, want via goals van Mohamed Salah en Lucas Digne liep Roma snel verder uit. Aan de intikker van Salah zat een donker randje, want bij het geven van de assist raakte de net ingevallen Francesco Totti geblesseerd. Even later voorkwam Roma-doelman Morgan De Sanctis een tweede goal van Carpi, want hij had op zowel een penalty van Ryder Matos als de rebound een antwoord.

Met de ruime overwinning bezweert Roma een crisis, die dreigde nadat de club slechts een punt behaalde uit de duels met Sassuolo (2-2) en Sampdoria (2-1). Roma klimt door de zege naar de derde plaats, maar het gat met koploper Internazionale is met zeven verliespunten nog altijd fors. Carpi staat met twee punten voorlaatste.