Groep D: Agüero laat matchwinner, Morata goudhaantje

Manchester City heeft op bezoek bij Borussia Mönchengladbach kort voor het einde zijn eerste zege in dit Champions League-seizoen geboekt (1-2). Sergio Agüero kroonde zich vanaf elf meter tot matchwinner. Juventus won met 2-0 van Sevilla.

Borussia Mönchengladbach - Manchester City 1-2
Na rust maakte de Duitse thuisploeg de openingstreffer die zich al voor de pauze aankondigde. In de twintigste minuut legde de Braziliaan Raffael aan voor een door hemzelf - met een schwalbe - versierde strafschop, maar lag doelman Joe Hart een doelpunt in de weg.

In de 54ste minuut kon de Engelsman een tegentreffer níét voorkomen. Lars Stindl koos slim positie op de rand van het strafschopgebied van Manchester City en werd bediend door Julian Korb, die in zijn dribbel richting de achterlijn het overzicht behield. Het schot van de Duitse middenvelder was hard en gericht, waardoor hij Hart verschalkte.

Die goal werd echter na 65 minuten teniet gedaan door Nicolas Otamendi. De centrale verdediger, die de strafschop voor rust veroorzaakte, mocht aanleggen voor een schot van afstand, nadat een poging van Martin Demichelis van achter de doellijn was weggewerkt. Zijn partner in het centrum van de defensie liet met een hard schot niets aan het toeval over en knalde - via Andreas Christensen - de gelijkmaker binnen. Daarmee leek hij voor de eindstand te tekenen, maar Sergio Agüero besloot anders.

Sergio Agüero kroonde zich in de slotfase van de wedstrijd tot matchwinner namens Manchester City.

De Argentijn werd vlak voor het laatste fluitsignaal onderuitgehaald door Fabian Johnson, waarna hij zelf de toegekende strafschop nam. In tegenstelling tot opponent Raffael was de Argentijn wél doeltreffend. Daarmee bezorgde hij de Engelsen hun eerste zege in Groep D en bleef Mönchengladbach puntloos.

Juventus - Sevilla 2-0
Net zoals in de vorige vier Champions League-duels was Álvaro Morata (foto) weer eens goud waard voor Juventus. De Spaanse spits was woensdagavond voor de vijfde keer op rij trefzeker in het miljoenenbal voor De Oude Dame. Hij kopte in de 41ste minuut raak uit een voorzet van verdediger Andrea Barzagli en liet zijn ploeg na tachtig minuten met die stand achter.

Zijn vervanger Simone Zaza verdubbelde die voorsprong. Hij profiteerde zeven minuten na zijn invabalbeurt van balverlies in de Spaanse defensie. Daarmee tekende de Italiaan voor de eindstand en bezorgde hij Juventus zijn tweede zege in de poulefase. Daardoor blijft de verliezend finalist van vorig seizoen zonder puntenverlies, Sevilla en Manchester City volgen op drie punten. En dat terwijl de ploeg van coach Massimiliano Allegri zo slecht presteert in competitieverband, met slechts vijf punten uit de eerste zes speelronden in de Serie A.

Juventus-middenvelder Paul Pogba neemt het doel van Sevilla met een volley onder vuur.