'Gladbach heeft CL-ticket niet op de kermis gewonnen'

Reacties

Borussia Mönchengladbach moet zichzelf woensdag tegen Manchester City niet onderschatten, zo vindt interim-trainer André Schubert.

'Gladbach heeft CL-ticket niet op de kermis gewonnen'

Trainer Lucien Favre leidde Gladbach vorig seizoen met een prachtige derde plaats naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Maar nadat zijn ploeg de eerste vijf competitiewedstrijden van dit seizoen én de CL-ouverture tegen Sevilla had verloren, stapte hij op. Schubert - tot dat moment coach van het beloftenteam - nam het roer daarop tijdelijk over.

Onder zijn leiding herstelde de ploeg van Roel Brouwers zich. Thuis tegen FC Augsburg (4-2) én op bezoek bij VfB Stuttgart (1-3) pakte Gladbach eindelijk weer drie punten. Dat biedt vertrouwen voor het thuisduel met Manchester City van woensdagavond. 'Het wordt een feestdag, eindelijk weer een thuiswedstrijd in de Champions League voor deze club', sprak Schubert op de persconferentie.

Kermis
'Het wordt een feest, ongeacht het resultaat', meent de interim-trainer. Maar bang voor The Citizens is zijn ploeg niet. 'Het heeft helemaal geen zin om bang aan deze wedstrijd te beginnen, met het idee om de schade beperkt te houden.' Daarbij moet zijn eigen team ook zichzelf niet onderschatten, vindt hij. 'Wij hebben ons ticket voor de Champions League heus niet op de kermis gewonnen. Dit team heeft het vorig jaar geweldig gedaan, we verdienen het om op dit podium te staan.'

Daarbij komt ook nog eens dat Manchester City in de ogen van Schubert geen onoverkomelijk obstakel is. De Engelsen verloren hun laatste twee competitieduels én de eerste wedstrijd in het miljoenenbal, tegen Juventus. Schubert: 'Het is een heel goede ploeg met geweldige spelers. Maar ik heb niet het idee dat het een overweldigend superieur team is. We zullen niet overdreven onder de indruk zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.