Specialist Verhaegh beleeft weinig plezier aan primeur

Paul Verhaegh heeft woensdag zijn status van penaltyspecialist andermaal bevestigd. Toch beleefde de aanvoerder van FC Augsburg weinig genoegen aan zijn primeur.

Verhaegh benutte woensdag twee strafschoppen tegen Borussia Mönchengladbach. Het was uniek voor hem. Nimmer in zijn carrière had hij in één competitiewedstrijd twee keer met succes vanaf elf meter aangelegd. Dankzij zijn treffers van woensdag is de rechtsback na zes duels al op de helft van zijn recordproductie (zes goals) van het hele afgelopen seizoen.

Om zijn persoonlijke record te breken zal FC Augsburg meer penalty's moeten krijgen, want daaraan dankt hij het leeuwendeel van zijn doelpunten in Duitse dienst (vijftien goals sinds zijn overstap in 2010). Inmiddels heeft hij in de Bundesliga van de twaalf strafschoppen er elf benut, waarvan drie dit seizoen. Alleen tegen Bayern München-doelman Manuel Neuer slaagde Verhaegh er op 9 mei 2015 niet in te scoren.

Ondanks zijn ongekende productie had Verhaegh woensdag weinig reden voor een lach. De eerste twintig minuten verliepen zo desastreus dat een nederlaag niet meer te voorkomen was. Borussia Mönchengladbach pakte de eerste punten van het seizoen tegen FC Augsburg (4-2).

'Het is natuurlijk slecht dat we vier doelpunten incasseren in één wedstrijd', zei de rechtsback. 'Maar we moeten het nu analyseren, onze conclusies trekken en dan snel verder gaan. Zaterdag hebben we immers tegen 1899 Hoffenheim alweer de volgende belangrijke wedstrijd.' FC Augsburg is namelijk weggezakt naar de veertiende plaats, slechts twee punten van nummer voorlaatst Hoffenheim.