Transferdagboek 31/08: Alderweireld, Chicharito en Falcao

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 31/08: Alderweireld, Chicharito en Falcao

Toby Alderweireld lijkt zijn gewenste transfer te pakken te hebben. De Belgische ex-Ajacied had bij Atlético Madrid, waar hij nog een contract tot medio 2017 heeft, geen uitzicht op een basisplaats. Ronald Koeman zou hem nu van die reservebank verlossen. De Belg zou voor een jaar verhuurd worden aan Southampton, zo meldt Het Laatste Nieuws. De clubs hebben de overgang nog niet bevestigd, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Wesley Sneijder lijkt op korte termijn drie nieuwe ploeggenoten te mogen verwelkomen. Galatasaray-voorzitter Unal Aysal nam daar zondagavond een voorschot op. 'We hebben een akkoord bereikt met Blerim Dzemaili en Tarik Çamdal. We zijn nog in gesprek met Goran Pandev.' De Turkse topclub bevestigde de transfers echter nog niet officieel. Pandev en Dzemaili staan onder contract bij Napoli, terwijl Çamdal voor Eskişehirspor speelt.

Javier Hernández staat op het punt verhuurd te worden aan Real Madrid. Verschillende bronnen melden dat de Mexicaanse spits uitgeleend wordt aan Madrid, dat bovendien een optie tot koop bedongen heeft. Bij het Manchester United van manager Louis van Gaal is hij overbodig.

Het gerucht speelt al de hele zomer, maar nu lijkt het toch te gebeuren: Petr Cech stapt over naar Paris Saint-Germain. De Tsjechische doelman is bij Chelsea tweede keus achter Thibaut Courtois, die de afgelopen jaren verhuurd werd aan Atlético Madrid. De Daily Mail gelooft dat Cech op korte termijn naar Parijs vertrekt. PSG wil hem in eerste instantie huren, om geen problemen te krijgen met de regels van Financial Fair Play.

Queens Park Rangers heeft een poging gedaan om Parma-veteraan Amauri naar Engeland te halen. De inmiddels 34-jarige aanvaller speelde in het verleden onder meer voor Napoli, Fiorentina, Palermo en Juventus en de Braziliaanse Italiaan lijkt nu voor het eerst een stap naar het buitenland te maken, zo meent Sky Sport Italia. Al meldt Goal.com dat er ook een Nederlander in beeld is: Jeremain Lens. Een andere kandidaat is volgens The Guardian Jermain Defoe, die bij Tottenham Hotspur en Portsmouth ook al met manager Harry Redknapp werkte.

Virgil van Dijk ontbrak zondag in de wedstrijdselectie van Celtic, dat uit tegen Dundee speelde. Dat voedt de speculaties over een transfer van de Nederlandse verdediger. 'Hij is er vandaag niet, omdat er veel geruchten zijn over zijn toekomst. Bovendien is zijn vriendin zwanger', verklaarde trainer Ronny Deila bij de BBC voor aanvang. 'Maar hij blijft hier en dat is het belangrijkste. Hij is een sleutelspeler voor ons.'

Volgens de Daily Mail is het Southampton van Ronald Koeman bereid om tien miljoen euro te betalen voor Van Dijk, maar gezien de hierboven genoemde aanstaande komst van Alderweireld zou Deila wel eens gelijk kunnen krijgen. Ook Sunderland en Newcastle United schijnen nog voor de mandekker in de markt te zijn. Sunderland meldde zich deze week officieel.

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline gonst het nog steeds van de wildste geruchten, bijvoorbeeld rondom de mogelijke transfer van Radamel Falcao. Vrijwel ieder medium in Spanje en Frankrijk bericht over de Colombiaanse spits, al draagt de speler in kwestie zelf ook een steentje bij aan die berichtgeving. De aanvaller van AS Monaco wil dolgraag vertrekken en voedt de speculaties hoogstpersoonlijk via Twitter. Falcao laat weten dat er een droom uitkomt met #HalaMadrid, refererend aan Real Madrid.

De tweet verdween al snel van zijn officiële account. Is het een grap of loopt Falcao slechts op de zaken vooruit? Overigens hopen ook Manchester United, Juventus en zelfs Manchester City op de komst van Falcao. United heeft volgens de Italiaanse sportjournalist Tancredi Palmeri al een bod van veertig miljoen euro neergelegd voor Falcao. Zaterdag was de sterspeler van Monaco in ieder geval niet van de partij tijdens het competitieduel met Lille.

Na de komst van Ángel Di María en Daley Blind is het vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog steeds niet rustig rondom Manchester United. De eerder genoemde namen waaronder die van Nigel de Jong worden nog maar eens aan United gelinkt, terwijl de Engelse topclub ook drukdoende zou zijn met Juventus-middenvelder Arturo Vidal en Sporting Lissabon-middenvelder William Carvalho. De meest opvallende naam is die van Kevin Strootman, al is die overgang niet op korte termijn. Volgens diverse tabloids komt de middenvelder van AS Roma pas in de winterstop naar Old Trafford.

Een vertrek op korte termijn van Paul Pogba bij Juventus lijkt uitgesloten. De Franse middenvelder heeft aan belangstellende clubs geen tekort en leek zelfs te verkassen naar Paris Saint-Germain, maar de international sprak deze week met Juventus over een nieuw en verbeterd contract. Of het daadwerkelijk zover gaat komen is afwachten. Ondertussen houden ook Real Madrid en Manchester City de verrichtingen nauwlettend in de gaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.