Transferdagboek 30/08: David Luiz, Asamoah Gyan en N'Dong

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 30/08: David Luiz, Asamoah Gyan en N'Dong

David Luiz staat mogelijk voor een sensationele terugkeer naar Chelsea, melden verschillende Engelse media. De nu 29-jarige verdediger vertrok in de zomer van 2014 voor ruim zestig miljoen euro naar Paris Saint-Germain, maar bewandelt nu mogelijk de omgekeerde weg. Dan moeten beide clubs nog wel een akkoord bereiken. Een eerste bod van veertig miljoen euro zou door PSG zijn afgewezen.

Ook Didier Ibrahim N'Dong lijkt de Ligue 1 op korte termijn in te ruilen voor de Premier League. De 22-jarige middenvelder van Lorient is namelijk op weg naar Sunderland, meldt GFFN. De Engelsen hebben zo'n twintig miljoen euro over voor de Gabonees. N'Dong speelde slechts anderhalf jaar voor Lorient. Tot januari 2015 stond hij onder contract bij CS Sfaxien.

In het verleden speelde Asamoah Gyan ook voor Sunderland en de inmiddels dertigjarige aanvaller leek terug te keren naar Engeland, maar op het laatste moment ketste zijn tijdelijke transfer naar Reading af. Gyan, topscorer aller tijden van Ghana, zou door Shanghai SIPG verhuurd worden aan Reading. Maar om nog onduidelijk redenen gaat het niet door. De club wil bevestigen noch ontkennen dat de aanvaller de medische keuring niet doorstaan heeft.

Manchester United hoopt zich op de valreep nog te versterken met Diego Rolán. De Uruguayaan van Girondins Bordeaux wordt gevolgd door meerdere clubs uit Europa, waar United zich nu bij voegt. De 23-jarige aanvaller maakte zaterdag de enige treffer voor Bordeaux in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Nantes. Scouts van United zaten toen op de tribune voor Rolán, meldt The Sun.

Hij werd aan veel clubs gelinkt, maar Mario Balotelli lijkt zijn carrière te vervolgen bij Olympique Nice. De Italiaanse aanvaller van Liverpool komt niet voor in de plannen van manager Jürgen Klopp. Nice heeft genoeg geld te besteden. De club werd in juni overgenomen door investeerders uit China. Liverpool verwacht dat zaakwaarnemer Mino Raiola de deal snel afrondt, stelt The Daily Express.

Mario Balotelli lijkt dan eindelijk te gaan vertrekken bij Liverpool
Mario Balotelli lijkt dan eindelijk te gaan vertrekken bij Liverpool

Chelsea is dicht bij het aantrekken van Marcos Alonso. De Spaanse linksback speelt nu nog bij Fiorentina. De onderhandelingen tussen de twee clubs bevinden zich volgens de Spaanse sportkrant AS in een vergevorderd stadium. Chelsea zou 22 miljoen euro hebben geboden op de 25-jarige Alonso, terwijl Fiorentina drie miljoen meer verlangt. Manager Antonio Conte van Chelsea wil Alonso halen als concurrent van Cesar Azpilicueta.

We waren hem misschien een beetje uit het oog verloren nadat PSV en Ajax waren afgehaakt vanwege de houding van Zenit Sint-Petersburg. Maar Nicolas Lombaerts staat dan toch aan de vooravond van een vertrek uit Rusland. Zenit is dan toch bereid water bij de wijn te doen wat transfersom betreft. Anderlecht heeft al een principeakkoord met de 31-jarige verdediger, die zijn geboorteland de voorkeur geeft boven een avontuur in Turkije of de Verenigde Arabische Emiraten.

Bayern München doet volgens Sky Sports zaken met Arsenal. De onderhandelingen over de Duitse jeugdinternational Serge Gnabry zijn nog niet afgerond, maar het toekomstpad is al duidelijk. Gnabry (21) wordt weliswaar overgenomen door Bayern, maar wordt vervolgens direct als huurling naar Werder Bremen gestuurd. Zijn huurperiode bij West Bromwich Albion was afgelopen seizoen geen succes. Maar de aanvaller had dankzij zijn sterke optreden op de Olympische Spelen de nodige interesse gewekt.

Blaise Matuidi was in beeld bij Juventus en hoopte daar meer speeltijd te krijgen dan in Parijs. Paris Saint-Germain gooide de deur dicht, al staat volgens L'Équipe de deur nog op een kier. De Franse bondscoach Didier Deschamps stookt het vuurtje in elk geval nog even op. 'Ik denk niet dat hij gelukkig is met zijn huidige situatie. Hij is een speler van internationale klasse en kan zich goed aanpassen. Hij zou het zeker goed doen bij Juventus', aldus Deschamps tegen Premium Sport. De Franse bondscoach speelde in zijn actieve loopbaan voor Juventus…

De deur staat op een kier voor Blaise Matuidi
De deur staat op een kier voor Blaise Matuidi

Maar de Turijnse club lijkt niet het geduld te hebben met Matuidi. Bij gebrek aan tijd – morgen sluit de markt – is overgeschakeld naar een andere optie die aanvankelijk was afgeschoten. Want de vraagprijs van Zenit Sint-Petersburg voor Axel Witsel was voor De Oude Dame in eerste instantie aanleiding af te haken. Maar inmiddels ligt er volgens Italiaanse media een bod van vijftien miljoen euro op de Russische tafel. Zenit houdt volgens Sky nog vast aan 22 miljoen, maar weet ook dat Witsel over een jaar gratis de deur uit kan stappen.

Jack Wilshere (24) heeft door blessureleed de nodige wedstrijden moeten missen, maar dreigt bij Arsenal door de concurrentie opnieuw minder aan bod te komen dan gewenst. Daarom is de Londense club, zo melden verschillende Britse media, bereid de middenvelder op huurbasis te laten vertrekken. Maar haast is natuurlijk wel geboden met de deadline die nadert.

Liverpool is ook nog niet klaar. Manager Jürgen Klopp kijkt met aandacht naar de situatie van Christian Fuchs. De Oostenrijkse international heeft volgens The Sun de onderhandelingen over een nieuw contract met Leicester City afgebroken. Aangezien zijn huidige verbintenis over een jaar afloopt, is een transfer een optie.

Daarnaast hebben The Reds een bod van ruim dertig miljoen euro neergelegd bij Grêmio, zo wordt geopperd in Braziliaanse media. Het beoogde doel is Luan, de aanvallende middenvelder die met Brazilië olympisch goud binnensleepte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.