Transferdagboek 28/08: De Bruyne, Evans, Soriano en Keita

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 28/08: De Bruyne, Evans, Soriano en Keita

De transfer van Kevin De Bruyne wordt vandaag of morgen afgerond. 'Hij gaat naar Manchester City', aldus technisch directeur Klaus Allofs voor de wedstrijd van zijn club tegen Schalke 04. Kicker denkt al te weten wie hem gaat vervangen: Daniel Didavi. De middenvelder van VfB Stuttgart beschikt over een contract dat medio 2016 afloopt, waardoor hij goedkoop is op te halen.

Waar Manchester City zich kan verheugen op de komst van De Bruyne, kunnen de supporters van United zich vast voorbereiden op het afscheid van Jonny Evans. De 27-jarige Noord-Ier speelde 198 wedstrijden voor United, maar onder manager Louis van Gaal raakte de mandekker uit beeld. Nu melden onder meer de BBC en Sky Sports dat hij op weg is naar West Bromwich Albion. United accepteerde een bod van ruim acht miljoen euro op Evans. Door bonussen kan de transfersom oplopen naar elf miljoen.

Behalve Wolfsburg heeft ook Bayer Leverkusen miljoenen te besteden door een lucratieve transfer naar de Premier League. Heung-Min Son vertrok namelijk voor dertig miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Kevin Kampl werd weliswaar direct gepresenteerd als opvolger, maar daarmee lijkt trainer Roger Schmidt nog niet uitgewinkeld. Leverkusen heeft zich namelijk volgens verschillende Duitse media gemeld bij Red Bull Salzburg voor doelpuntenkanon Jonathan Soriano.

Net als Kampl en de eerder deze transferperiode aangetrokken André Ramalho werkte Soriano bij Salzburg al samen met Schmidt. Leverkusen kijkt in de jacht op nieuwe aanwinsten desondanks verder dan de Oostenrijkse competitie. Volgens Sky Sport Italia heeft Lazio namelijk een bod van twaalf miljoen euro op Balde Keita afgewezen. De Romeinen willen namelijk minimaal twintig miljoen voor de aanvaller.

Volgens Het Nieuwsblad proberen de zaakwaarnemers van Anthony Vanden Borre een transfer naar Nederland te versieren voor hun cliënt. De verdediger van Anderlecht zou zijn aangeboden bij Feyenoord en FC Twente, maar de Belgische krant meldt dat beide Eredivisie-clubs geen interesse hebben getoond. Galatasaray heeft ook laten weten geen belangstelling te hebben voor de international.

Na het mislopen van Pedro, die voor Chelsea koos, heeft Manchester United zijn vizier nu gericht op Felipe Anderson. Volgens Sky Italia heeft United een bod van veertig miljoen euro uitgebracht op de vleugelspeler van Lazio. Een eventueel vertrek van de 22-jarige Braziliaan zou voor Ricardo Kishna niet ongelegen komen, want Anderson is in Rome zijn voornaamste concurrent voor de linksbuitenpositie.

Liverpool blijft na het vertrek van Mario Balotelli naar AC Milan drukdoende met het lozen van reservespelers. Engelse kranten verwachten dat Lazar Markovic deze week een transfer naar Fenerbahçe maakt. De Servische dribbelaar gaat waarschijnlijk op huurbasis naar de club van Robin van Persie. Ook verwacht Liverpool zich nog te ontdoen van Fabio Borini. De Italiaanse spits staat in de belangstelling van West Ham United, Sunderland, Internazionale en Fiorentina.

Volgens Turkse media maakt Douglas vandaag de overstap van Dinamo Moskou naar Trabzonspor. De Braziliaanse verdediger, die tevens een Nederlands paspoort bezit, levert de Russische club naar verluidt twee miljoen euro op. Douglas kwam in Nederland uit namens FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.