Transferdagboek 27/06: Nainggolan, De Roon en Totti

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 27/06: Nainggolan, De Roon en Totti

Marten de Roon lijkt na één jaar terug te keren bij Atalanta Bergamo. Volgens Sky Sport Italia heeft de nummer vier van de Serie A de 26-jarige middenvelder bijna binnen. De Roon verliet Atalanta vorig jaar voor Middlesbrough, dat vijftien miljoen euro betaalde voor de Oranje-international. Na de degradatie met Boro zou de ex-speler van Sparta Rotterdam en SC Heerenveen voor veertien miljoen terugkeren bij Atalanta, dat eerder Robin Gosens van Heracles Almelo haalde.

Radja Nainggolan lijkt juist de omgekeerde weg te bewandelen. Volgens La Gazzetta dello Sport kan de Belgische middenvelder voor 45 miljoen euro overstappen naar Manchester United. De vraag is echter of Nainggolan dat wel wil, omdat hij het prima naar zijn zin heeft bij AS Roma en er een nieuw contract met een jaarsalaris van vier miljoen euro klaarligt. Kiest hij voor een samenwerking met José Mourinho, dan zou hij echter bijna het dubbele kunnen verdienen.

Voor Francesco Totti lijkt geld na al die jaren geen drijfveer meer, maar al te veel inleveren wil de clubicoon van AS Roma ook niet. De veertigjarige aanvaller kan in Rome aan de slag als directeur, maar overweegt nog even door te gaan als voetballer. De Japanse Tweede Divisie-club Tokyo Verdy heeft volgens voorzitter Hany Hideaki contact opgenomen met Totti. 'Hem hierheen halen zou een droom zijn.' Totti's salariseisen, drie miljoen per jaar, waren echter te gortig.

Serge Gnabry staat na een succesvol seizoen bij Werder Bremen pas aan het begin van zijn loopbaan. De vleugelspits van Jong Duitsland verdiende een transfer naar Bayern München, maar speelt na de zomer wellicht nog niet voor Der Rekordmeister. Bayern denkt eraan Gnabry te verhuren aan een club uit de Bundesliga en 1899 Hoffenheim lijkt daarvoor de beste papieren te hebben. De nummer vier van Duitsland bevestigt de interesse tegenover SPORT BILD.

Younès Belhanda (foto) is op weg naar Galatasaray. Heeft dat gevolgen voor Wesley Sneijder?
Younès Belhanda (foto) is op weg naar Galatasaray. Heeft dat gevolgen voor Wesley Sneijder?

Komt er na vierenhalf jaar een einde aan het tijdperk-Wesley Sneijder bij Galatasaray? Het zou zomaar kunnen. Galatasaray meldt dinsdagmiddag op de eigen website dat het de gesprekken heeft geopend met Dinamo Kiev over de komst van Younès Belhanda. De aanvallende middenvelder, die met Marokko onlangs nog tegen Oranje speelde, kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Olympique Nice en mag vertrekken uit Oekraïne. Belhanda speelt net als Sneijder het liefst op 10, al kan de 27-jarige technicus ook uit de voeten op de linkerflank.

Het is een mooie quizvraag: welke Braziliaanse topvoetballer stond ooit onder contract bij Ajax zonder één minuut te spelen. Het antwoord: Filipe Luís. Maar misschien komt daar in de toekomst nog verandering in. De 31-jarige linksback van Atlético Madrid heeft in gesprek met het Braziliaanse ESPN laten weten de Amsterdammers terug te willen betalen voor het vertrouwen dat ze destijds in hem toonden. 'De waarheid is dat zij een gok namen, terwijl ik niet eens speelde.' Ajax zoekt toevallig nog een linksback, dus wie weet?

Filipe Luís zat bij Ajax op het moment dat Ronald Koeman daar nog even trainer was. Inmiddels is hij manager van Everton en zijn The Toffees druk bezig met het halen van spelers. Maandag doken er al berichten op over de komst van Queens Park Rangers-talent Josh Bowler, nu meldt Sky Sports dat er een akkoord is met AS Eupen over de transfer van Henry Onyekuru. De twintigjarige topscorer van de Belgische competitie zal echter meteen weer worden verhuurd aan Anderlecht, omdat hij nog niet in aanmerking komt voor een werkvergunning.

Er wordt door Le Parisien en Premium Sport weer een nieuw hoofdstuk aan de soap rond Gianluigi Donnarrumma toegevoegd. Volgens beide media wil Paris Saint-Germain een bod doen op de achttienjarige doelman, die vooralsnog weigert zijn in 2018 aflopende contract bij AC Milan te verlengen. Onlangs liet Donnarrumma doorschemeren dat hij mogelijk toch langer in Milaan blijft. Of de interesse van PSG daar verandering in brengt is de vraag. Grootmachten als Juventus en Real Madrid zitten immers ook al achter hem aan.

Ook Gareth Bale kan rekenen op genoeg interesse, maar Real Madrid is niet van plan om de duurste aanvaller ooit te laten gaan. Geruchten over een vertrek van Bale, die nog tot medio 2022 vastligt, namen de afgelopen weken toe. De 66-voudig international van Wales kwam afgelopen seizoen door blessureleed 'slechts' tot 27 officiële wedstrijden en bovendien wil Real zich graag versterken met AS Monaco-talent Kylian Mbappé. Volgens Marca wil coach Zinedine Zidane Bale graag voor Real behouden en heeft de aanvaller zelf ook geen plannen om te vertrekken.

Het gaat voortdurend over Alexis Sánchez en Mesut Özil die een al in 2018 aflopend contract met Arsenal hebben, maar hetzelfde is van toepassing op Alex Oxlade-Chamberlain. Liverpool ziet een buitenkansje in de 23-jarige flankspeler en bereidt volgens The Daily Mirror een bod van 28 miljoen euro voor. Naar verluidt zit er weinig schot in de onderhandelingen tussen Arsenal en Oxlade-Chamberlain over een nieuwe verbintenis, waardoor mogelijk beide partijen een toenadering van Liverpool zullen toejuichen.

Een teleurstelling over een mogelijk vertrek van Oxlade-Chamberlain kan door Arsenal-fans worden weggespoeld met de komst van Riyad Mahrez. De draaischijf van Leicester City zou inmiddels een overstap naar Londen zien zitten, omdat Barcelona de interesse niet wil concretiseren. Volgens het Catalaanse dagblad Sport zet de Spaanse vicekampioen eerst alles op alles om Marco Verratti los te weken van Paris Saint-Germain eer een 'Mahrez-offensief' kan worden gestart. De aanvaller wil echter snel duidelijkheid over zijn toekomst en Arsenal kan hem die geven.

Volgens diverse Engelse kranten is het een kwestie van tijd voordat Manchester City de komst van Dani Alves wereldkundig maakt. De 34-jarige rechtsback is transfervrij nadat hij zijn verbintenis met Juventus liet ontbinden en laat bijna geen gelegenheid onbenut om Manchester City-manager Pep Guardiola te bewieroken. Toch waanden ook Chelsea en Tottenham Hotspur zich deze week nog kansrijk. The Sun meldt dat The Blues Alves zelfs een aanzienlijk beter contract aanboden dan City, dat de race echter toch lijkt te winnen.

Manchester City is met de komst van Alves nog lang niet klaar op backgebied. Manager Pep Guardiola wil het liefst voor medio juli, wanneer zijn selectie vliegt naar de Verenigde Staten voor een oefentoernooi, nog rechtervleugelverdediger Kyle Walker en linksback Benjamin Mendy vastleggen. Walkers huidige club Tottenham Hotspur eist volgens The Daily Mail een vergoeding van 57 miljoen euro, terwijl AS Monaco rond de 45 miljoen euro wil zien voor Mendy.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.