Transferdagboek 25/06: Diego Alves, Pepe, Van Dijk en Bale

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 25/06: Diego Alves, Pepe, Van Dijk en Bale

Penaltykiller Diego Alves lijkt op weg naar Italië. Volgens zowel La Gazzetta dello Sport als Marca is de Braziliaanse keeper in gesprek met AS Roma. Valencia, de huidige werkgever van Diego Alves, gunt de goalie een vertrek na zes seizoenen trouwe dienst. De Spaanse club raakte eerder deze transferperiode al doelman Mathew Ryan kwijt. AS Roma deed vorig seizoen een beroep op Wojciech Szczesny, maar de Pool werd gehuurd van Arsenal en lijkt vooralsnog terug te keren naar Engeland.

Képler Laveran Lima Ferreira, beter bekend als Pepe, staat voor een transfer naar Besiktas. Ahmet Bulut staat tussen de Turkse club en de zaakwaarnemer van de Real Madrid-verdediger en hij meldt aan AS dat Pepe en Besiktas er zo goed als uit zijn. 'Er zitten diverse clubs achter zijn handtekening aan, maar Besiktas komt dichtbij.' Pepe vertrekt transfervrij bij Real Madrid, maar verwacht naar verluidt tien miljoen euro te verdienen met een tweejarig contract.

Sevilla wil huurling Stevan Jovetic graag behouden, maar is geschrokken van de vraagprijs van Internazionale. Galatasaray hoopt volgens het Turkse Sporvadisi te profiteren van de situatie en is van plan om ruim tien miljoen euro te betalen voor de spits, als Bafétimbi Gomis niet ingaat op een aanbieding van de Turkse topclub. Jovetic maakte afgelopen seizoen in een half jaar zes treffers.

Het blijft het onderwerp van gesprek in met name Spaanse media: wie wordt de nieuwe middenvelder van Barcelona? Marco Verratti en Miralem Pjanic werden veelvuldig genoemd, maar er moet ook rekening worden gehouden met twee andere kandidaten. Paulinho, de uit beeld geraakte middenvelder die tegenwoordig het shirt draagt van Guangzhou Evergrande, bevestigde tegenover Globo Esporte al dat hij een aanbieding heeft gehad van Barcelona. De 28-jarige Braziliaan vertrok in 2015 bij Tottenham Hotspur.

De woorden van Paulinho nemen niet weg dat volgens AS nu ook Saúl Ñíguez een belangrijk kandidaat is om naar Camp Nou te komen. De 22-jarige middenvelder van Atlético Madrid moet echter wel in de wachtkamer plaatsnemen, omdat Verratti nog altijd de eerste keus is. Saúl vormt Plan B. Het is echter maar de vraag of Atlético Madrid de Spanjaard wil laten gaan. Door de transferban kan er deze zomer geen vervanger worden gehaald voor Saúl, die een ontsnappingsclausule van tachtig miljoen euro heeft.

Dan aandacht voor de jacht van Juventus op een nieuwe rechtsback. Ook daar is een nieuw transferdoelwit aan de oppervlakte verschenen. Naast Danilo (Real Madrid) en João Cancelo (Valencia) staat namelijk ook Cédric Soares op de radar van De Oude Dame. De vleugelverdediger van Southampton zou de goedkoopste optie zijn, met een vraagprijs van onder de twintig miljoen euro. De 25-jarige Portugees moet in Turijn dan Dani Alves opvolgen. De Braziliaan stuurt aan op een vertrek bij de verliezend Champions League-finalist.

Cédric Soares neemt de felicitaties in ontvangst na zijn goal tegen Mexico bij het toernooi om de Confederations Cup.
Cédric Soares neemt de felicitaties in ontvangst na zijn goal tegen Mexico bij het toernooi om de Confederations Cup.

Waar de toekomst van Holger Badstuber ligt, is nog altijd gissen. Volgens het Duitse Sky Sports voelt de Duitse verdediger weinig voor de aanbieding van Swansea City. Daar hoopt manager Paul Clement op een hereniging met Badstuber, met wie hij als assistent-trainer eerder samenwerkte bij Bayern München. Het contract van de 28-jarige mandekker bij Schalke 04 loopt deze zomer al af.

De Engelse geruchtenmachine draait deze zondag weer op volle toeren. Zo beweert The Daily Mirror dat Manchester United alles op alles zet om Harry Kane binnen te halen, als het aan manager José Mourinho ligt. Directeur Ed Woodward was vastberaden Cristiano Ronaldo voor een recordbedrag terug te halen naar Old Trafford, maar Mourinho ziet liever de topschutter van Tottenham Hotspur komen. Spurs zal echter pas overstag gaan bij een bod van 115 miljoen euro.

Het zijn bedragen die maar weinig clubs kunnen betalen. Paris Saint-Germain zou wel eens bij dat selecte groepje kunnen horen. Volgens Le Parisien wil de Franse grootmacht Gareth Bale losweken bij Real Madrid. Eerder deze week werd gesuggereerd dat een van de drie steraanvallers bij De Koninklijke moet vertrekken om ruimte te maken voor AS Monaco-sensatie Kylian Mbappé. Aanvankelijk werd gedacht dat dit Ronaldo was, maar die lijkt van gedachten te zijn veranderd.

Arsène Wenger heeft geprobeerd Mbappé warm te maken voor een transfer naar Arsenal, maar de ervaren Fransman weet maar al te goed dat die deal ook kan mislukken. In dat geval willen The Gunners een bod van 45 miljoen euro uitbrengen op Anthony Martial, zo weet The Daily Mirror. De Franse mega-aankoop is verre van gelukkig bij United en de concurrentie wordt mogelijk nog heviger als Mourinho zijn zin krijgt en Ivan Perisic overkomt van Internazionale.

Ondertussen moet Wenger alle zeilen bijzetten om zijn huidige selectie intact te houden. Behalve Alexis Sánchez en Mesut Özil loopt ook het contract van Alex Oxlade-Chamberlain volgend jaar af. De Engels international staat in de belangstelling van Liverpool en Chelsea, die The Ox voor circa 35 miljoen euro willen wegkapen bij de concurrent. Arsenal wil de 23-jarige middenvelder behouden door hem een flinke salarisverhoging te bieden, schrijft The Sun.

Chelsea en Liverpool zaten elkaar ook dwars in de strijd om Virgil van Dijk. The Reds leken te zijn afgehaakt na een statement waarin ze hun excuses aanboden voor hun handelwijze, maar zijn volgens The Daily Express terug in de race. Southampton houdt echter voet bij stuk. Alleen als een club voldoet aan de vraagprijs, die inmiddels nog verder is gestegen naar tachtig miljoen euro (!), mag de 25-jarige Oranje-international deze zomer vertrekken.

Met Vincent Janssen staat een andere international mogelijk ook aan de vooravond van een transfer. Volgens The Mirror wil Borussia Mönchengladbach hem aantrekken om niet alleen afhankelijk te zijn van schaduwspits Lars Stindl. Gladbach, waar Luuk de Jong eerder niet uit de verf kwam, heeft geld zat door de verkoop van Granit Xhaka aan Arsenal en Mahmoud Dahoud aan Borussia Dortmund en denkt daarom zaken te kunnen doen met Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.