Transferdagboek 15/05: Coutinho, Pochettino en Mertens

Reacties
Transferdagboek 15/05: Coutinho, Pochettino en Mertens
Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Iedere keer als Philippe Coutinho schittert bij Liverpool is het weer de vraag of het niet voor het laatst is dat de Braziliaan dat doet in het shirt van The Reds. De speculaties over een vertrek naar Barcelona zijn namelijk hardnekkig. Bij ESPN werd de 24-jarige Braziliaan naar zijn toekomstplannen gevraagd. 'Het is goed dat een grote club als Barcelona interesse heeft, want dat is erkenning van je harde werk. Tot nu toe heb ik nog niets direct meegekregen van de belangstelling, maar als er iets speelt dan loopt dat ook via mijn zaakwaarnemer', aldus de spelmaker, die zondag nog twee keer scoorde tegen West Ham United.

Internazionale zet ondertussen hoog in bij de zoektocht naar een opvolger voor de ontslagen coach Stefano Pioli. De club zou al contact hebben gehad met vertegenwoordigers van Antonio Conte en Diego Simeone, maar volgens het Italiaanse Sky is ook Mauricio Pochettino een van de topkandidaten. Sportief directeur Piero Ausilio stapt deze week in het vliegtuig naar Londen om het gesprek aan te gaan met de Argentijnse manager van Tottenham Hotspur. Het zou Inter zo'n vijf miljoen euro kosten om het contract van de succescoach van de nummer twee van de Premier League af te kopen.

Sead Kolasinac was afgelopen winter volgens Italiaanse media nog dicht bij een akkoord met Juventus, maar lijkt nu toch naar de Premier League te vertrekken. Volgens bronnen van Sky Sports verkast de linksback op 1 juli transfervrij naar Arsenal. De 23-jarige Bosniër is aan zijn laatste weken bij Schalke 04 bezig. Kolasinac leverde in de return van de kwartfinale van de Europa League nog twee assists tegen Ajax en gaat in Londen naar alle waarschijnlijkheid concurreren met Nacho Monreal.

Ook voor Dries Mertens lonkt een transfer naar de Premier League. The Sun schrijft dat West Ham United-manager Slaven Bilic zijn zinnen heeft gezet op de komst van de dertigjarige Belg. De Londenaren zoeken al langer naar een versterking voor de aanval en met Mertens hoopt Bilic de bewegelijke aanvaller te hebben gevonden die hij nu mist in zijn selectie. Het is echter maar de vraag of Mertens een transfer van Napoli naar West Ham als promotie ziet. De dribbelaar met een verleden bij FC Utrecht en PSV scoorde dit seizoen 25 keer in de Serie A, waarin Napoli één speelronde voor het einde derde staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.