Transferdagboek 06/05: Alex Sandro, Bruno Alves en Handanovic

Reacties
Transferdagboek 06/05: Alex Sandro, Bruno Alves en Handanovic
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Alex Sandro is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Juventus en dat is ook in Engeland opgevallen. Manchester City is van plan de portemonnee behoorlijk te trekken voor de 26-jarige Braziliaan. Volgens Tuttosport hebben Pep Guardiola en de zijnen liefst zeventig miljoen over voor de atletische linksachter van De Oude Dame.

De hegemonie van Celtic in Schotland is aartsrivaal Rangers een doorn in het oog en dus aast de ploeg op een aantal versterkingen komende zomer. Bruno Alves zou de zou de defensie van de Schotten moeten versterken. The Daily Record meldt dat de Portugese breker bijna rond is met Rangers, net als de Ghanese verdediger Rashid Sumaila.

Komende zomer zou de Europese keeperscarrousel wel eens een flinke draai kunnen krijgen, voorspelt Mediaset Premium. Het Italiaanse medium verwacht dat wanneer David de Gea naar Real Madrid vertrekt, Manchester United Samir Handanovic als vervanger haalt. In dat geval zal Internazionale de Sloveen op zijn beurt weer willen vervangen door Atlético Madrid-sluitpost Jan Oblak.

Bij Internazionale wil men na dit seizoen hoe dan ook een centrumverdediger van naam aantrekken. Antonio Rüdiger van AS Roma is een belangrijke kandidaat volgens de BBC, maar ook Kostas Manolas van diezelfde club staat hoog op het lijstje. De absolute droomkandidaat is echter Stefan de Vrij. De Nederlander is ook met zijn huidige club Lazio in gesprek over een nieuw contract.

Zien we Stefan de Vrij volgend seizoen in het tenue van Internazionale?
Zien we Stefan de Vrij volgend seizoen in het tenue van Internazionale?

Over naar Spanje, waar het onrustig is bij Barcelona. Lionel Messi heeft volgens AS namelijk een aanbieding om zijn contract te verlengen naast zich neergelegd. De Argentijnse superster ligt nog tot medio 2018 vast bij Barcelona, dat hem onder geen beding kwijt wil. Dan moet er echter meer betaald worden dan nu voorgesteld werd.

Meer slecht nieuws voor Barcelona, want Kylian Mbappé heeft geen oren naar een verhuizing naar Camp Nou. De tienersensatie van AS Monaco heeft volgens Marca zijn zaakwaarnemers opdracht gegeven om een transfer naar Real Madrid te regelen. Daarnaast is Manchester City concreet in de markt. De vraagprijs? 110 miljoen euro.

John Terry is bij Chelsea niet meer nodig, maar veel andere clubs zien het nog wel in de ervaren verdediger zitten. AFC Bournemouth, Stoke City en West Bromwich Albion hebben zich volgens The Times reeds officieel gemeld bij Terry. Er zitten aanbiedingen tussen waarbij de mandekker meer dan 120.000 euro per week kan verdienen.

Chelsea zelf zoekt naar een linksback die als stand-in van Marcos Alonso kan fungeren. Kieran Tierney van Celtic is een zeer belangrijke kandidaat, schrijft The Daily Mail. De negentienjarige verdediger maakt dit seizoen veel indruk in Schotland en Chelsea ziet hem als een toekomstige basisspeler op Stamford Bridge. Celtic wil echter pas praten wanneer er twintig miljoen euro wordt betaald.

Meer nieuws over linksbacks, want Sead Kolasinac is bezig aan zijn laatste weken in dienst van Schalke 04. De 23-jarige vleugelverdediger heeft aanbiedingen ontvangen van Arsenal, Manchester City en AC Milan en hakt volgens Bild volgende week al de knoop door over zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.