Transferdagboek 30/04: Matuidi, Silva, Batshuayi en Pepe

Reacties
Transferdagboek 30/04: Matuidi, Silva, Batshuayi en Pepe
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Manchester United gaat flink shoppen in de Ligue 1. Althans, dat is de verwachting van The Sunday Express. De krant schrijft deze zondag dat de topclub liefst negentig miljoen euro gaat uitgeven aan twee van de uitblinkers uit de Franse competitie. José Mourinho heeft zijn oog laten vallen op Blaise Matuidi (30) en Bernardo Silva (22), de middenvelders van respectievelijk Paris Saint-Germain en AS Monaco.

Diezelfde krant meldt dat West Ham United zijn pijlen heeft gericht op Michy Batshuayi. De Belgische spits komt amper aan de bak bij Chelsea en The Hammers hopen nu te profiteren. Twee eerdere aanbiedingen zouden al zijn afgewezen door de Premier League-koploper. De 23-jarige aanvaller kwam vorige zomer voor liefst 39 miljoen euro over van Olympique Marseille. Batshuayi heeft als stand-in van Diego Costa alleen nog bijzonder weinig laten zien op Stamford Bridge. Manager Antonio Conte gunde de aankoop tot dusverre slechts 109 speelminuten in de Premier League. West Ham-manager Slaven Bilic bevestigde zaterdag nog op zoek te zijn naar een nieuwe spits.

Net als Batshuayi moet Pepe het dit seizoen voornamelijk met een rol als reserve doen. Het contract van de routinier bij Real Madrid loopt komende zomer af en een contractverlenging lijkt er niet in te zitten. Een extra reden voor Galatasaray om aan te kloppen bij de 34-jarige Portugees. Volgens Fanatik krijgt Pepe een aanbieding van de Turkse topclub. Overigens was er al interesse uit China, maar wil Pepe volgens de berichten uit Spanje bij een aansprekende club spelen om zo nog in aanmerking te komen voor een plaats in de Portugese selectie bij het WK 2018.

De geruchten over een transfer van Diego Simeone naar Internazionale zijn niet nieuw. Mocht het tot een overstap komen, dan stelt Fanatik te weten wie er bovenaan de verlanglijst staat van de huidige Atlético Madrid-coach. El Cholo mikt op een hereniging met Arda Turan, die in het seizoen 2013/14 een belangrijk aandeel had in de landstitel van het Atlético van Simeone. Niet alleen Inter is geïnteresseerd in de dertigjarige technicus van Barcelona. Arsenal ziet in de Turk namelijk ook een welkome versterking.

Er is onzekerheid over de toekomst van Mattia De Sciglio bij AC Milan. La Gazzetta dello Sport schrijft dat de vleugelverdediger mikt op een vertrek uit San Siro en die wens ook kenbaar heeft gemaakt bij het bestuur van de nummer zes van de Serie A. Milan zou denken aan Faouzi Ghoulam, de verdediger van Napoli, om het vertrek van de 24-jarige Italiaan op te vangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.