Transferdagboek 03/05: Blanc, Romero, Eriksen en De Rossi

Reacties
Transferdagboek 03/05: Blanc, Romero, Eriksen en De Rossi
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Niet Ernesto Valverde, maar Laurent Blanc is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer van Barcelona te worden. Volgens AS heeft de Spaanse grootmacht inmiddels een eerste gesprek gevoerd met de Franse trainer, die sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain na het vorige seizoen zonder club zit. Luis Enrique verlengt zijn aflopende contract bij Barcelona niet.

Wie in ieder geval niet naar Barcelona komt, is Christian Eriksen. De spelmaker van Tottenham Hotspur werd door diverse media in verband gebracht met de Spanjaarden. 'We laten geruchten voor wat ze zijn. Christian is gefocust op het spelen van zijn wedstrijden en op niets anders', laat Martin Schoots, zaakwaarnemer van de ex-Ajacied, weten aan BT.

Sergio Romero staat voor een vertrek bij Manchester United. De dertigjarige doelman is bij de Engelse topclub tweede keus achter David de Gea en kan diezelfde rol tegen een fikse salarisverhoging gaan bekleden bij Internazionale, waar Samir Handanovic de vaste eerste doelman is. Romero heeft volgens Sport Mediaset een tweejarige aanbieding ontvangen van de Milanezen.

Nog veel opmerkelijker is dat Internazionale bezig zou zijn met de komst van Daniele De Rossi (33). De clubicoon van AS Roma kan volgens Tuttosport voor twee jaar tekenen met een optie op een derde jaar tegenover een jaarsalaris van vijf miljoen euro. Mocht het inderdaad tot een transfer komen, dan raakt Roma in één zomer twee iconen kwijt. Francesco Totti stopt immers met voetballen na dit seizoen.

De toekomst van Slaven Bilic bij West Ham United hangt aan een zijden draadje. Verschillende Engelse media berichten dat de baan van de Kroaat afhangt van de komende twee thuisduels in de Premier League. De clubleiding van West Ham denkt dat het dwarszitten van rivaal Tottenham de hoofdtrainer ook bij de supporters wat meer draagvlak zou bezorgen. Een week later wacht de thuiswedstrijd tegen Liverpool. Mocht West Ham net als in de eerdere duels met topploegen weer van de mat worden gespeeld, dan lijkt de rol van Bilic in Londen uitgespeeld.

Cesc Fàbregas is dit seizoen slachtoffer geworden van de systeemswitch bij Chelsea en is lang niet meer zeker van een basisplaats. Liverpool en Manchester United zien dat volgens The Daily Star handenwrijvend aan. Beide clubs zouden de ervaren Spanjaard graag weg willen halen uit Londen.

De naam van Olympique Lyon-middenvelder Lucas Tousart wil in deze rubriek nog wel eens langskomen. De twintigjarige Fransman is bezig aan een indrukwekkend seizoen en de buitenlandse interesse is een logisch gevolg. Lyon is echter slagvaardig en is het volgens L’Équipe bijna eens met Tousart over een contractverlenging tot 2021.

Vijftig, zestig, zeventig miljoen of meer: de vraagprijs voor AS Monaco-sensatie Kylian Mbappé wordt met de week hoger. Chelsea zal die ontwikkeling met lede ogen aanzien. Nog geen vier jaar geleden hadden The Blues volgens The Daily Mirror namelijk de gelegenheid om het wonderkind voor een appel en een ei vast te leggen. Op veertienjarige leeftijd testte de club de Fransman af en liet het de kans liggen om hem voor 17.000 pond vast te leggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.