Transferdagboek 13/05: Luan, Pepe en Tielemans

Reacties
Transferdagboek 13/05: Luan, Pepe en Tielemans
Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Als we berichten uit Brazilië mogen geloven, is Liverpool dicht bij het aantrekken van de nieuwe Ronaldinho. Grêmio zou een bod van circa dertig miljoen euro hebben geaccepteerd op Luan. De 24-jarige spits, die vorig jaar olympisch kampioen werd met Brazilië, zou al gesprekken hebben gevoerd met de clubleiding die naar verluidt goed zijn verlopen. En dus zouden Philippe Coutinho en Roberto Firmino er in de aanval zomaar een landgenoot bij kunnen krijgen.

Ousmane Dembélé kan volgens AS in de voetsporen treden van Thierry Henry met een transfer naar Barcelona. De negentienjarige buitenspeler van Borussia Dortmund bedankte een jaar geleden nog voor een aanbod vanuit Catalonië wegens de hevige concurrentie in de voorhoede, maar zou zijn zaakwaarnemer hebben verteld de lijnen met Camp Nou vooral open te houden. Barcelona moet minstens 36 miljoen euro bieden om de Fransman te kunnen inlijven.

Een van de andere toptalenten die momenteel de Europese topclubs voor het uitzoeken heeft, is Youri Tielemans. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht met AS Monaco een principeakkoord bereikt over de verkoop van de twintigjarige middenvelder, die 25 miljoen euro moet kosten. Tielemans kan voor vijf jaar tekenen bij de halvefinalist van de Champions League, die daarmee het record van de duurste uitgaande transfer in België zou verbreken.

Pepe kostte tien jaar geleden ooit dertig miljoen euro, maar loopt komende zomer gratis de deur uit bij Real Madrid. Wat de bestemming van de 34-jarige verdediger wordt is nog altijd onduidelijk. Nu wordt Internazionale weer aan de Portugese mandekker gelinkt. Volgens Onda Cero kan Pepe in Milaan voor twee jaar tekenen met een jaarsalaris van liefst vijf miljoen euro. Eerder werden Paris Saint-Germain en Hebei China Fortune genoemd als meest logische opties.

Bijna komt er witte rook uit Estadio Santiago Bernabéu. Zinedine Zidane tekent vermoedelijk snel tot medio 2020 bij. Door het bereiken van de Champions League-finale en het aanstaande kampioenschap zijn er geen twijfels meer bij president Florentino Pérez. Volgens Marca ligt er een nieuw contract klaar en kan de Franse coach tekenen wanneer hij dat wil. Onlangs nog liet Zidane weten niet zeker te zijn van zijn toekomst. De huidige verbintenis van de succestrainer loopt nog tot medio 2018.

Meer over Real Madrid: een definitief vertrek van Fábio Coentrão is nu echt nabij. Zoals eerder gemeld staat De Koninklijke op het punt Theo Hernández vast te leggen en dat maakt de weg vrij voor een afscheid van de Portugees. Coentrão gaat waarschijnlijk in eigen land aan de slag. De voormalige linksback van Benfica kan volgens A Bola op de serieuze belangstelling rekenen van Sporting Lissabon. Een akkoord zou zeer dichtbij zijn.

Dan aandacht voor een opvallend bericht uit The Daily Mail. Niemand minder dan Wayne Rooney zou komende zomer als ruilmiddel worden gebruikt. Het heeft alles te maken met de interesse van Manchester United in Romelu Lukaku. Volgens de Britse krant wil Everton een gigantische transfersom: liefst 118 miljoen euro. Door Rooney te laten terugkeren op Goodison Park hoopt United de transfer mogelijk te maken. Overigens staat de 24-jarige Lukaku volgens de berichten uit Engeland ook nog altijd hoog op het verlanglijstje van zijn voormalige club Chelsea, dat zich kan gaan focussen op de transfermarkt nadat de landstitel vrijdagavond werd binnengehaald.

Lukaku moet zeker niet de enige topaankoop worden op Old Trafford. De Europa League-opponent van Ajax heeft zijn zinnen namelijk ook gezet op een nieuwe spelmaker. Volgens het Colombiaanse radiostation RCN is United met James Rodríguez al contractvoorwaarden overeengekomen. De 25-jarige spelmaker aast op een vertrek bij Real vanwege het gebrek aan speelminuten in belangrijke wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.