Transferdagboek 09/05: Dendoncker, Bale, Ranieri en Van Dijk

Reacties
Transferdagboek 09/05: Dendoncker, Bale, Ranieri en Van Dijk
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Manager Ronald Koeman van Everton heeft meer dan serieuze belangstelling voor Leander Dendoncker. De middenvelder van Anderlecht, die ook achterin uit de voeten kan, moet komende zomer de overstap maken naar Engeland, schrijft Het Laatste Nieuws. De vraagprijs van Anderlecht bedraagt nar verluidt zo'n vijftien miljoen euro.

In dezelfde stad is ook Liverpool op zoek naar versterking. Behalve Michael Keane (Burnley) wil de club ook Virgil van Dijk nog steeds binnenhalen. The Reds hebben volgens The Daily Star goede hoop op de komst van Nederlander, maar Southampton-manager Claude Puel liet al weten dat de momenteel geblesseerde Van Dijk onder geen beding mag vertrekken.

Groot nieuws in Spanje. Diario Gol meldt namelijk dat Gareth Bale in het diepste geheim een akkoord bereikt heeft met Manchester United. Voorwaarde is wel dat de Engelse club zich kwalificeert voor de Champions League. Real-president Florentino Perez is bereid om Bale te verkopen omdat de Welshman in zijn ogen veel te vaak geblesseerd is. Bovendien wil Real Eden Hazard aantrekken.

Manchester United hoopte zich ook te versterken met Sergio Agüero, maar dat feest gaat niet door. De 28-jarige spits heeft volgens The Daily Mail geen interesse in een overstap van Manchester City naar United. Hij blijft het liefst actief bij City en geeft er anders de voorkeur aan om naar Spanje te verkassen. Yaya Touré ziet een vertrek helemaal niet zitten en kan volgens The Sun zijn contract verlengen.

Niemand minder dan Claudio Ranieri is door Antalyaspor benaderd om trainer van de club te worden. Ranieri zit werkloos thuis sinds hij eerder dit seizoen werd ontslagen door Leicester City, de club die hij vorig seizoen nog naar de landstitel leidde in Engeland. Bij Antalyaspor staat ook Samuel Eto'o onder contract. Op zijn aanraden zou Ranieri benaderd zijn, meldt Sky Sport Italia.

Thomas Vermaelen flopte na zijn succesvolle periode bij Arsenal al bij Barcelona en AS Roma, maar toch ziet Watford de Belg als een welkomen versterking. Sport meldt dat de Engelse club de blessuregevoelige Belg volgend seizoen wil huren, iets waar Barcelona wel oren naar heeft.

RB Leipzig-directeur Ralf Rangnick heeft al verschillende keren benadrukt dat Naby Keïta (22) niet te koop is. Maar schijnbaar heeft niet iedereen die woorden goed begrepen, want volgens The Sun ziet Antonio Conte de verdedigende middenvelder graag naar Stamford Bridge komen. Met het lieve sommetje van dertig miljoen wil Chelsea RB Leipzig op andere gedachten brengen.

We blijven nog even in Italië, waar volgens de Corriere dello Sport een heuse stoelendans in aantocht is. AC Milan zou namelijk zijn pijlen hebben gericht op Roberto Mancini als vervanger van Vincenzo Montella, die op zijn beurt de overstap zou maken naar AS Roma als vervanger van Luciano Spalletti, die dan weer naar Internazionale trekt. De Nerazzurri zouden bij Spalletti zijn terechtgekomen omdat de pogingen Antonio Conte of Diego Simeone te halen.

Een andere Keita, Baldé van Lazio, heeft de verhalen over een terugkeer naar Spanje van de hand gewezen. Van verregaande onderhandelingen met Sevilla, waarvan AS sprak, is niets waar. 'Misschien hebben jullie iemand anders gezien in Sevilla, ik was het niet', aldus de 22-jarige aanvaller. Overigens is een vertrek bij Lazio zeker niet ondenkbaar getuige de vermeende belangstelling van Internazionale, AC Milan en Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.