Transferdagboek 04/05: Douglas Costa, Diego Costa en Oblak

Reacties
Transferdagboek 04/05: Douglas Costa, Diego Costa en Oblak
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Op keepersgebied is David De Gea een veelgehoorde naam in het geruchtencircuit. Real Madrid wil na een mislukte poging opnieuw zaken doen met Manchester United voor de handtekening van de Spaanse keeper. De Engelse grootmacht hoopt De Gea in de Premier League te houden, maar mocht dat niet lukken, dan is Atlético Madrid-sluitpost Jan Oblak volgens The Independent de eerste kandidaat om hem op te volgen. Eerder werden ook keepers als Samir Handanovic (Internazionale) en Gianluigi Donnarumma (AC Milan) genoemd, maar Oblak keepte zich de afgelopen weken naar de eerste plek op het verlanglijstje van José Mourinho.

Douglas Costa lijkt bezig aan zijn laatste maanden bij Bayern München. Via zijn zaakwaarnemer Junior Mendoza laat de 26-jarige vleugelflitser weten dat hij zich niet heel gelukkig voelt in Beieren. 'Het is duidelijk dat beide partijen tevreden moeten zijn over de samenwerking', geeft Mendoza te verstaan in gesprek met Sport Bild. Hoewel de verbintenis van Douglas Costa pas in 2020 afloopt, is Bayern naar verluidt bereid mee te denken met de Braziliaan.

We blijven even in de Costa-hoek. Volgens het Spaanse radiostation Cadena Ser is Chelsea-aanvaller Diego Costa vrijdag samen met zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes en nog vier anderen gespot in een uitspanning in Londen. Volgens Cadena Ser waren de vier 'onbekenden' vertegenwoordigers van Tianjin Quanjian, een van de vele Chinese clubs die aast op grote namen. Chelsea zou van de gesprekken op de hoogte zijn. De Premier League-koploper gaat ervan uit dat Tianjin Quanjian negentig miljoen euro gaat bieden op Diego Costa.

AC Milan zal komende zomer ongetwijfeld stevig in de bus blazen in de eerste transferzomer na het afronden van de Chinese overname. Tuttosport bericht dat de Rossoneri al overeenstemming hebben bereikt met Villarreal over de komst van Mateo Musacchio. De 26-jarige Argentijns verdediger moet ongeveer achttien miljoen euro kosten. Ook Atalanta Bergamo-revelatie Franck Kessié bevindt zich in de bovenste regionen van de verlanglijst van AC Milan. De twintigjarige middenvelder uit Ivoorkust wordt echter met nog tal van andere topclubs in verband gebracht.

De geruchten over een transfer van Antoine Griezmann naar Manchester United hebben het kookpunt bereikt. Volgens The Sun is de Franse aanvaller persoonlijk akkoord met The Mancunians, die hem naar verluidt 330.000 euro per week gaan betalen. Atlético ontvangt volgens de Britse krant ruim honderd miljoen euro voor Griezmann.

Pierre-Emerick Aubameyang kan terugkeren in Frankrijk. Volgens Bild heeft Paris Saint-Germain de clubtopscorer van Borussia Dortmund een aanbieding gedaan. Aubameyang (27), die in 2013 de overstap maakte van Saint-Etienne naar Dortmund, zou al gesproken hebben met PSG-directeur Patrick Kluivert. Aubameyang heeft nog een contract tot medio 2020 bij Dortmund en moet circa 65 miljoen euro kosten. De spits scoorde dit seizoen 27 keer in de Bundesliga en zeven keer in de Champions League.

Everton heeft volgens Liverpool Echo meer hoop gekregen op het contracteren van Kasper Dolberg. De club van Ronald Koeman volgt de ontwikkeling van de Ajacied op de voet en put moed uit zijn recente uitspraken dat hij de stap naar een absolute topclub in de Premier League vooralsnog te groot vindt. Dolbergs contract met Ajax loopt af in 2021.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.