Transferdagboek 10/03: Allegri, Keïta en Ibrahimovic

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 10/03: Allegri, Keïta en Ibrahimovic

In Frankrijk klinken inmiddels geluiden dat het debacle van Camp Nou ook gevolgen heeft Unai Emery. De Spaanse trainer moet komende zomer alweer zijn boeltje pakken. Volgens L'Equipe zijn er twee kandidaten die technisch directeur Patrick Kluivert in zijn hoofd heeft. Naast Diego Simeone (Atlético Madrid) prijkt naar verluidt de naam Massimiliano Allegri op het PSG-lijstje. De Italiaanse trainer van Juventus wordt ook in verband gebracht met Arsenal.

Naby Keïta vertrok afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro van het ene Red Bull-station (Salzburg) naar de andere (Leipzig). Inmiddels lijkt de 22-jarige middenvelder alweer toe aan een volgende stap. De nodige topclubs zouden de international van Guinea willen inlijven. Bayern München heeft volgens The Mirror de beste papieren om Keïta weg te kapen voor de begerige handen van Liverpool, Atlético en Real Madrid. In Beieren is hij namelijk de beoogde opvolger van Xabi Alonso, die bezig is aan zijn laatste maanden van zijn actieve carrière.

Om Diogo Dalot is een strijd ontbrand tussen Real Madrid en Barcelona, weet het Spaanse Sport. FC Porto zou een eerste bod van tien miljoen euro hebben afgewezen. De Portugezen willen namelijk het dubbele voor de negentienjarige rechtsback.

 'Ik denk dat ze een kans hebben hem vast te leggen.' Aan het woord is de Amerikaanse oud-international Alexi Lalas, die bij ESPN zijn licht laat schijnen over de poging van LA Galaxy om Zlatan Ibrahimovic te verleiden tot een Amerikaans avontuur. 'Galaxy is de superclub van de MLS. Ze doen sexy aankopen. Dat is hoe ze zijn opgebouwd, dat is hoe ze zich verkopen. Zo'n aankoop als Zlatan zou daar precies in passen.'

Eden Hazard zou geen enkele intentie hebben om Chelsea in de zomer te verruilen voor Real Madrid. Eerder in de week berichtten Spaanse media van een 'Hazard-offensief' van De Koninklijke, maar volgens The London Evening Standard wil de Belgische smaakmaker dolgraag blijven op Stamford Bridge. Begin dit seizoen liet Hazard nog optekenen dat áls hij ooit zou vertrekken bij Chelsea hij dat zou doen na het winnen van een nieuwe landstitel. De Londenaren stevenen in sneltreinvaart af op het kampioenschap.

De wegen van John Terry en Chelsea lijken na dit seizoen te scheiden. De aanvoerder van The Blues heeft nog altijd geen nieuw contractvoorstel gekregen en zo'n aanbieding zal er volgens The Times ook niet meer komen. In de zoektocht naar een nieuwe werkgever sluit Terry een binnenlandse transfer niet uit, hoewel hij afgelopen winter West Bromwich Albion en Stoke City nog een nee verkocht. De 36-jarige verdediger kan sowieso rekenen op belangstelling vanuit China.

Dries Mertens zou afgelopen week in het diepste geheim besprekingen hebben gevoerd met vertegenwoordigers van Manchester United. De krant Il Mattino meldt dat de ontmoeting plaatsvond in de lobby van een hotel in Napels. Mertens' verbintenis met Napoli loopt al halverwege 2018 af en besprekingen over een nieuw contract zouden moeizaam verlopen. De 29-jarige Belg trof dit seizoen al achttien keer doel in de Serie A, waarmee hij in de bovenste contreien van de topscorerslijst vertoeft.

Is Dries Mertens komend seizoen te bewonderen in de Premier League?
Is Dries Mertens komend seizoen te bewonderen in de Premier League?

Douglas Costa speelt naar verluidt sterk met de gedachte om Bayern München deze zomer te verlaten. De vleugelflitser baalt volgens Duitse media van zijn rol op het tweede plan. Doordat Franck Ribéry en Arjen Robben hun verbintenis hebben verlengd, lijkt het er niet op dat hij na de zomer wél op een basisplaats kan rekenen. Juventus zou een bod overwegen op Douglas Costa, wiens contract pas in 2020 afloopt.

Claudio Ranieri is in beeld bij Palermo, waar Paul Baccaglini sinds kort als voorzitter fungeert. De Corriere dello Sport bericht dat de Rosanero in elk geval een poging willen ondernemen om de voormalig succescoach van Leicester City te strikken. Het contract met Diego López, de huidige trainer van Palermo, loopt nog door tot halverwege 2018. Ranieri zou nog niet staan te springen om in te stappen bij Palermo. Baccaglini is de opvolger van trainerverslinder Maurizio Zamparini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.