Transferdagboek 07/03: Lukaku, Wenger en Modeste

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 07/03: Lukaku, Wenger en Modeste

Goed nieuws is aanstaande voor Everton-fans. Romelu Lukaku zou namelijk op het punt staan een nieuw contract te tekenen bij de club van manager Ronald Koeman. Volgens The Liverpool Echo gaat het om een vijfjarige verbintenis, die Lukaku zo'n 115 duizend euro per week oplevert. Het nieuwe contract is een signaal naar geïnteresseerde clubs en tegelijkertijd een beloning voor de Belgische spits. De nog altijd maar 23-jarige Lukaku heeft dit seizoen met achttien goals een groot aandeel in de goede prestaties van Everton in de Premier League, waarin The Toffees strijden om een ticket voor Europees voetbal en momenteel zevende staan.

De gerenommeerde Italiaanse voetbaljournalist Tancredi Palmeri weet het zeker: Arsène Wenger is aan zijn laatste seizoen bij Arsenal bezig. Dat zou de Franse manager inmiddels ook hebben medegedeeld aan zijn spelers. Het betekent het einde van een tijdperk van 21 jaar bij The Gunners. Wenger moest zich begin deze week en afgelopen weekend nog verdedigen omdat hij Alexis Sánchez passeerde in de cruciale topper tegen Liverpool. Na de 3-1 nederlaag tegen The Reds staat Arsenal vijfde in de Premier League. In de Champions League dreigt uitschakeling in de achtste finale door Bayern München. Arsenal moet dinsdagavond in eigen huis zien terug te komen van een 1-5 achterstand in het tweeluik.

Anthony Modeste is dit seizoen een van de meest trefzekere spitsen op de Europese velden. De 28-jarige Fransman lijkt daardoor komende zomer onhoudbaar voor 1. FC Köln. Er zou interesse uit China zijn, maar zelf ziet de Fransman een terugkeer naar zijn geboorteland ook zeker zitten. 'Er zijn veel investeringen bij Olympique Nice en Olympique Marseille, waardoor zelfs een grote speler als Mario Balotelli naar Nice is gegaan. Dat is leuk om te zien en ik sluit niets uit', aldus de goalgetter tegen Canal Plus. Bij Modeste staat de teller dit seizoen in de Bundesliga al op zeventien goals.

Zlatan Ibrahimovic heeft het enorm naar zijn zin bij Manchester United. Toch ziet de Zweed het niet zitten dat zijn club de eenjarige optie licht. Ibrahimovic wil namelijk voor twee seizoenen bijtekenen op Old Trafford, wat zou betekenen dat hij bijna 38 is wanneer zijn contract afloopt. Agent Mino Raiola is volgens The Mirror al in gesprek met de clubleiding van de Engelse topclub.

Bij United krijgt Ibrahimovic in ieder geval niet Antoine Griezmann als nieuwe ploeggenoot. De Fransman staat hoog op het lijstje van manager José Mourinho, maar heeft besloten om Atlético Madrid trouw te blijven. Griezmann wil samen met trainer Diego Simeone het eerste seizoen in het nieuwe stadion van Atlético meemaken en heeft volgens AS aan de club aangegeven nog minimaal een jaar te blijven na dit seizoen.

Om die reden heeft Manchester United het vizier inmiddels gericht op twee andere aanvallers. The Independent schrijft dat Kylian Mbappé, het achttienjarige wonderkind van AS Monaco, en Bayern München-topschutter Robert Lewandowski nu de belangrijkste kandidaten zijn om de voorste linie van de huidige nummer zes van de Premier League te versterken. Voor het middenveld is Toni Kroos in beeld. De Duitser is volgens The Daily Star bereid om in Engeland te tekenen als Real dit seizoen zonder prijzen blijft.

We blijven in Manchester, want ook bij City is het druk. Zo heeft de club, net als Chelsea, belangstelling voor de 25-jarige verdediger Ben Gibson van Middlesbrough, meldt The Daily Star. Torino heeft zich ondertussen officieel gemeld voor de permanente overname van doelman Joe Hart, die nu al op huurbasis in Turijn actief is. City wil zelf juist shoppen bij Torino en ziet Andrea Belotti als een ideale versterking. De clausule van honderd miljoen euro in het contract van de spits is echter een probleem, weet The Daily Mirror.

Bij Borussia Dortmund komt het er mede door een stofwisselingsprobleem niet uit dit seizoen, maar Liverpool-manager Jürgen Klopp gelooft nog steeds in Mario Götze. De aanvallende middenvelder speelt voor het derde seizoen op rij nauwelijks bij zijn club. Voor Klopp is dat echter geen reden om na dit seizoen geen poging te wagen om de Duitser naar Engeland te halen, weet Metro.

Over naar Spanje, waar Barcelona geschrokken is van dit seizoen en met name op defensief vlak van plan is om te investeren. Twee van de mogelijke versterkingen staan nu onder contract bij Southampton, meldt The Daily Express. De Portugese international Cédric geldt als een belangrijke kandidaat om de nieuwe rechtsback te worden in Camp Nou, terwijl ook oude bekende Oriol Romeu op het lijstje staat. Romeu werd opgeleid door Barça, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Chelsea. Daar slaagde hij niet, maar bij Southampton maakt de verdedigende middenvelder dit seizoen veel indruk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.