Transferdagboek 03/03: Conte, Insigne en Benteke

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 03/03: Conte, Insigne en Benteke

Chelsea-manager Antonio Conte heeft aangegeven dat hij gewoon in Londen blijft. In verschillende media ging het gerucht dat hij in de zomer terugkeert naar zijn geboorteland om trainer te worden van Internazionale, maar dat verhaal ontkent Conte. 'Ik heb geen aanbod gehad', zei Conte tijdens zijn wekelijkse persconferentie. 'Ik heb een contract met Chelsea en we zijn bezig om iets belangrijks te bouwen voor de toekomst.'

Liverpool zou miljoenen euro's overhebben voor Lorenzo Insigne van Napoli. Dat meldt Calciomercato. De 25-jarige aanvaller komt uit de jeugdopleiding van Napoli en blinkt uit op de linkerflank. Hij scoorde negen keer in 35 officiële duels en zorgde voor negen assists. Liverpool zou 45 miljoen euro voor hem over hebben. Insigne ligt nog tot medio 2019 vast bij Napoli.

Christian Benteke is ontevreden bij Crystal Palace, maar manager Sam Allardyce doet dat niet veel. De Belg deed het aanvankelijk goed in de punt van de aanval, maar in de afgelopen elf Premier League-duels scoorde hij slechts één keer. 'Maar hij heeft een vijfjarig contract, dus wij zeggen wat hij moet doen', was Allardyce hard tijdens zijn wekelijkse persconferentie. 'Hij is onze speler en hij gaat niet bepalen wat hij doet. Als beide partijen het zien zitten, is het een ander verhaal.'

Nu de geruchten over een vertrek van Alexis Sánchez steeds sterker worden, richt Arsenal zich op het vinden van een opvolger. Alexandre Lacazette is de belangrijkste kandidaat. Olympique Lyon zou bereid zijn om de spits voor zeventig miljoen euro van de hand te doen, meldt The Daily Mirror. Medio 2016 bood Arsenal al eens veertig miljoen op de Franse international, maar dat bod werd afgewezen.

Mocht het wederom niet lukken om Lacazette naar Engeland te halen, dan richt Arsenal zich op twee andere kandidaten. The Daily Mail schrijft dat Marco Reus (Borussia Dortmund) en André Silva (FC Porto) eveneens hoog op het lijstje van de Engelse topclub staan. Het liefst zou Arsenal twee aanvallers halen: iemand die vanaf de vleugel kan spelen en iemand voor het centrum.

Mogelijk komt er ook een aanvaller van Manchester United beschikbaar. The Sun meldt namelijk dat The Red Devils van plan zijn om na dit seizoen het contract van Wayne Rooney af te kopen, zodat hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe club. Op die manier wil United Rooney een overstap naar een andere Engelse club gunnen. Everton lijkt de belangrijkste kandidaat.

Wayne Rooney speelde in 2015 alweer even in het shirt van zijn oude liefde Everton voor een testimonial. Trekt hij vanaf volgend seizoen weer elke week het blauwe shirt aan?
Wayne Rooney speelde in 2015 alweer even in het shirt van zijn oude liefde Everton voor een testimonial. Trekt hij vanaf volgend seizoen weer elke week het blauwe shirt aan?

Dan door naar de keeperscarrousel. Real Madrid heeft nog altijd belangstelling voor David De Gea, waardoor Manchester United voorzichtig om zich heen kijkt. Er is volgens Calciomercato zelfs al een oriënterend gesprek geweest met zaakwaarnemer Mino Raiola over AC Milan-doelman Gianluigi Donnarumma. Het liefst behoudt United De Gea echter. Om die reden is ook Hugo Lloris een belangrijke kandidaat bij Real, meldt L'Equipe.

Waar AC Milan Donnarumma mogelijk verkoopt, is het zelf hard bezig om de selectie te versterken. Met name in aanvallend opzicht kan er wel wat bij, vindt de clubleiding. Daniel Sturridge is volgens TalkSPORT een belangrijke kandidaat om de voorste linie van de Milanezen van een impuls te voorzien. Bij Liverpool is Sturridge dit seizoen geen vaste waarde.

We sluiten af met Liverpool. Manager Jürgen Klopp beseft dat zijn ploeg dit seizoen niet meespeelt om de prijzen vanwege een gebrek aan kwaliteit en kwantiteit. Om die reden wil de Duitser liefst zes grote aankopen doen na dit seizoen. The Daily Mirror weet wie twee van die zes spelers zijn: Alexandre Lacazette (Olympique Lyon) en Naby Keïta (RB Leipzig). Beide spelers zijn ook zeer gewild door andere clubs, maar Klopp heeft de toezegging gehad van Liverpool dat hij een gigantisch transferbudget krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.