Transferdagboek 27/02: Diego Costa, Fàbregas en Lukaku

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Chinese clubs kunnen nog tot en met 28 februari spelers aantrekken. Los daarvan zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 27/02: Diego Costa, Fàbregas en Lukaku

Romelu Lukaku blijft Everton voorlopig trouw. De spits staat op de lijstjes van bijna alle Europese topclubs, maar dat weerhoudt hem er niet van om een nieuw contract te tekenen. 'Het is absoluut de bedoeling om hem langer aan de club te binden. Het is zelfs 99,99999999 procent zeker. We zullen een langdurig contract tekenen, dat is toch de bedoeling', is zaakwaarnemer Mino Raiola duidelijk tegenover TalkSPORT.

Chelsea had in januari liefst 106 miljoen euro kunnen vangen voor Diego Costa, meldt The Sun. Tianjin Quanjian deed dat monsterbod op de Spaanse spits, die bij een transfer na Paul Pogba de duurste speler ooit was geworden. Chelsea besloot het bod desondanks af te wijzen en hoopt Diego Costa te kunnen verleiden tot het tekenen van een nieuw contract.

In januari lukte het AC Milan niet om Cesc Fàbregas weg te halen bij Chelsea, maar na dit seizoen wil de Italiaanse club een nieuwe poging wagen. De middenvelder is bij de koploper van de Premier League lang niet altijd zeker van een basisplaats en daarom heeft Milan goede hoop om hem binnen te kunnen halen, schrijft Calciomercato.

Waar ligt de toekomst van de Gianluigi Donnarumma? Die vraag blijft veel internationale media bezighouden. De afgelopen weekend achttien jaar oud geworden doelman van AC Milan keept bijna wekelijks de sterren van de hemel en zaakwaarnemer Mino Raiola kan dan ook niks beloven. 'Verdient hij een groots Milan? Nee, hij verdient een grootse club.' Wellicht dat Manchester United die club is. The  Mirror meldt dat José Mourinho in de Italiaan de opvolger ziet van doelman David de Gea, die nog altijd wordt begeerd door Real Madrid.

Ook voor de spitspositie heeft De Koninklijke het vizier gericht op Manchester. Volgens de op sensatie beluste Sun wil Sergio Agüero komende zomer dolgraag overstappen naar Real, waar de 28-jarige Argentijn meer dan welkom is. Manchester City gaat ondanks de stormachtige ontwikkeling van de momenteel geblesseerde Gabriel Jesus echter alleen akkoord met een transfer als het minstens zeventig miljoen euro krijgt. Pikant detail: Agüero speelde tot 2011 vijf seizoenen voor Atlético Madrid, de gehate stadgenoot van Real.

City kan volgens Don Balon komende zomer zelf ook een belangrijke slag slaan op de transfermarkt. Héctor Bellerín zou namelijk niet willen terugkeren naar Barcelona, maar willen samenwerken met Pep Guardiola. De 21-jarige rechtsback van Arsenal werd opgeleid in Catalonië, maar wil niet het voorbeeld van Cesc Fabregas achterna. De huidige middenvelder van Chelsea verruilde Arsenal in 2011 voor Barça, maar kon in Camp Nou de verwachtingen nooit helemaal waarmaken. Bij City kan Bellerín de op leeftijd rakende Bacary Sagna en Pablo Zabaleta opvolgen.

Voor Ángel Di María liep zijn transfer naar Manchester United uit op een teleurstelling. Ook in Parijs heeft de Argentijn het volgens L' Equipe niet helemaal naar zijn zin. De Franse sportkrant meldde zondag dat Paris Saint-Germain de 29-jarige vleugelflitser in de winter wilde slijten aan een Chinese club. Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes kreeg van technisch directeur Patrick Kluivert de opdracht op zoek te gaan naar een gegadigde uit de Chinese Super League, maar de onaangenaam verraste Di María wilde niet meewerken aan die plannen.

In Duitsland zorgt het transferbeleid van Bayern München – de beste spelers wegkapen bij de concurrentie - vaak voor verontwaardiging. Volgens Sport1 trekt Der Rekordmeister zich daar niks van aan: Kai Havertz staat hoog op de verlanglijst van de Duitse kampioen. Het zeventienjarige toptalent van Bayer Leverkusen geldt als een van de grootste revelaties van dit seizoen. Technisch directeur Rudi Völler vergeleek de veelbelovende middenvelder al met Mesut Özil. 'Momenteel zweeft Kai op een klein wolkje, alles ziet er bij hem zo eenvoudig uit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.