Transferdagboek 25/02: James, Gómez en Neymar

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Chinese clubs kunnen nog tot en met 28 februari spelers aantrekken. Los daarvan zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 25/02: James, Gómez en Neymar

De toekomst van James Rodríguez is weer het gesprek in Spaanse media. Dat heeft alles te maken met het bezoek van Internazionale-eigenaar Zhang Jindong aan Valdebebas, het trainingscentrum van Real Madrid. Daar sprak hij met president Florentino Pérez. De twee onderhandelen volgens AS over de Colombiaanse middenvelder. Inter zou een aanbieding van 85 miljoen euro voorbereiden om de 25-jarige spelmaker naar Milaan te halen.

Real Madrid heeft zelf wel al beet. De zeventienjarige Augusto Galvan vertrekt komende zomer naar de Spaanse topclub. Dat schrijft het Braziliaanse Globoesporte. Galvan is een van de toptalenten van São Paulo, dat onlangs nog twaalf miljoen ontving van Ajax voor David Neres. Galvan is aanzienlijk goedkoper. Bij de transfer van de aanvallende middenvelder zou het gaan om een transfersom van drie miljoen euro. Real kan komende zomer weer zaken doen nadat het in de voorbije transferperiode met de handen gebonden zat vanwege een transferban.

Het is nog maar zeer de vraag waar Mario Gómez volgende week speelt. De transferperiode in China loopt nog enkele dagen en volgens de zaakwaarnemer van de 31-jarige spits is er interesse uit de Chinese Super League voor Gómez. De ervaren Duitser begon vrijdagavond bij Wolfsburg opvallend genoeg op de bank in het competitieduel met Werder Bremen (1-2 nederlaag).  De goalgetter zou nog twijfelen, omdat hij Wolfsburg trouw zou willen blijven nu er degradatiezorgen zijn. Gómez kan volgens Sky Sports vijftien miljoen euro per jaar gaan verdienen bij Tianjin Quanjian.

Lange tijd leek Antoine Griezmann het voornaamste doelwit van Manchester United, maar volgens de Catalaanse krant Sport heeft manager José Mourinho nu Barcelona-aanvaller Neymar benaderd om komende zomer naar Old Trafford te komen. De Portugees probeert de 25-jarige dribbelaar warm te maken voor een transfer door persoonlijk contact met hem op te nemen. Is die werkwijze afdoende om de sterspeler weg te lokken uit Camp Nou?

Duidelijk is in ieder geval dat Mourinho minder afhankelijk wil worden van Zlatan Ibrahimovic. De 35-jarige is met 24 treffers verreweg de meest scorende speler in de selectie van United, vóór Juan Mata (negen goals). De contractbesprekingen met de nog altijd steengoede spits verlopen moeizaam, weet The Mirror. Ibrahimovic zou eerst zekerheid willen hebben over de Champions League-deelname, alvorens hij besluit langer in Manchester te blijven.

In het geval van Alexis Sánchez en Mesut Özil is het uitblijven van een nieuw contract met Arsenal vooral een financiële kwestie, meldt The Daily Mail. De twee smaakmakers in de ploeg van Arsène Wenger willen naar verluidt circa drie ton per week verdienen (omgerekend naar euro's), maar dat vindt de clubleiding veel te ver gaan. Hoewel The Gunners genoeg geld op de bank hebben staan, wil voorzitter Chips Keswick niet meegaan in de hedendaagse gekte.

En dus bestaat de kans dat The Gunners komende zomer Sánchez en Özil moeten verkopen, om te voorkomen dat ze in 2018 transfervrij de deur uitlopen. Olympique Lyon-aanvaller Alexandre Lacazette geniet daarom nog altijd interesse vanuit Noord-Londen, al houdt ook Atlético Madrid een oogje in het zeil. Vanuit Italië sijpelt bovendien het gerucht door dat er zaterdag Arsenal-scouts op de tribune zitten bij Napoli voor Lorenzo Insigne en linksback Faouzi Ghoulam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.