Transferdagboek 20/02: Deulofeu, Otamendi en Eto'o

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 20/02: Deulofeu, Otamendi en Eto'o

'We zullen in april met Luis Enrique spreken. Er is geen plan B. In de afgelopen jaren heeft hij bijna alle competities gewonnen.' Aan het woord is Barcelona-president Josep Maria Bartomeu. De toekomst van de trainer en zijn eventuele opvolger zijn sinds de oorwassing bij Paris Saint-Germain (4-0) continu onderwerp van gesprek. Ernesto Valverde (Athletic de Bilbao), Eusebio (Real Sociedad), Jorge Sampaoli (Sevilla) en Everton-manager Ronald Koeman werden al genoemd voor de positie van Enrique.

Barcelona heeft met Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar, de MSN, een voorhoede van absolute wereldklasse in huis. Maar de Catalanen hebben ook aanvallers nodig die zich kunnen schikken in een reserverol. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Barça daarvoor een oude bekende op het oog: Gerard Deulofeu (22). Bij zijn definitieve vertrek naar Everton in 2015 hebben de Blaugranas een terugkoopclausule van twaalf miljoen euro bedongen. Momenteel speelt de Spaanse buitenspeler op huurbasis voor AC Milan, waarvoor hij zondag zijn eerste goal maakte.

Rivaal Real Madrid is juist op zoek naar defensieve versterking door het naderende vertrek van Pepe. Nicolás Otamendi (29) is een van de gegadigden. Martin Sendoa, de zaakwaarnemer van de Manchester City-verdediger, hint op Radio Continental naar een zomerse overstap naar De Koninklijke. 'Otamendi is eenzelfde soort verdediger als Pepe. Madrid volgt hem al sinds zijn tijd bij Valencia, net als Barcelona. Hij is gelukkig in Manchester, maar iedereen wil voor de grootste club ter wereld spelen.'

Samuel Eto'o staat op het punt om een nieuwe naam uit het toch al behoorlijk lange rijtje clubs uit zijn loopbaan toe te voegen. Volgens Chinese media vertrekt de spits nog voor het einde van de Chinese transferperiode, op 28 februari, naar Dalian Yifang, dat op het tweede niveau uitkomt. De 35-jarige Kameroener, die onder meer voor Barcelona en Internazionale speelde, scoorde dit seizoen negen keer in achttien duels voor Antalyaspor.

1. FC Köln kijkt reikhalzend uit naar het sluiten van de transfermarkt in China. Een nog onbekende club uit het Aziatische land wil volgens Kicker veertig miljoen euro neerleggen voor Anthony Modeste, momenteel gedeeld topscorer in de Bundesliga met zeventien treffers. Maar 1. FC Köln is niet van plan de 28-jarige aanvaller te laten gaan. 'We willen onze sportieve doelen niet opzij zetten, ook al gaat het over heel veel geld', aldus directeur Jörg Schmadtke.

We blijven even in China, dat momenteel de transfermolen eigenhandig draaiende houdt. Tianjin Quanjian, Guangzhou Evergrande én Shanghai Shenhua zouden nog steeds interesse hebben in Carlos Bacca van AC Milan. In januari was er ook al sprake van contact, maar de Colombiaanse aanvaller lijkt in Italië te willen blijven.

De topclubs in Europa staan in de rij voor Celtic-sensatie Moussa Dembélé. De twintigjarige Fransman imponeert dit seizoen in Schotland door aan de lopende band te scoren. Volgens The Mirror heeft Real Madrid zich nu bij het rijtje geïnteresseerde clubs gevoegd. Ook Bayern München, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur worden veelvuldig gelinkt aan Dembélé.

AC Milan denkt komende zomer kans te maken op de handtekening van Karim Benzema. De spits zou mogen vertrekken bij Real Madrid en volgens Calciomercato wil AC Milan met het geld van de Chinese eigenaren een poging doen om hem naar San Siro te halen.

Als Milan geen enkele aanvaller naar Italië weet te lokken, dan kan het altijd nog Dimitar Berbatov overwegen. De 36-jarige spits zit al sinds juni zonder club, maar is actief op zoek naar een nieuwe uitdaging. 'Ik voel me nog steeds goed en doe er alles aan om fit te blijven. Nu moet ik nog een club vinden', aldus Berbatov tegen de BBC.

Internazionale is niet van plan om Ivan Perisic te verkopen. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Liverpool zich gemeld voor de 28-jarige Kroaat, dit seizoen in de Serie A vooralsnog goed voor zeven doelpunten. 'Perisic is onderdeel van een groot project en wij willen geen spelers verkopen', aldus Inter-directeur Piero Ausilio.

Volgens Goal France staat Olivier Giroud voor een vertrek bij Arsenal. De dertigjarige spits startte dit seizoen slechts zes keer in de Premier League en zou in de belangstelling staan van Olympique Marseille, de club uit zijn geboorteland. Marseille haalde in januari al Dimitri Payet naar Frankrijk. De middenvelder vormde op het EK van afgelopen zomer een goed duo met Giroud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.