Transferdagboek 15/02: Dybala, Müller, Podolski, Zlatan

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 15/02: Dybala, Müller, Podolski, Zlatan

Manchester United heeft afgelopen zomer een poging gedaan Thomas Müller weg te kapen bij Bayern München. Vice-voorzitter Jan-Christian Dreesen vertrouwt Bild toe dat Bayern een bod van honderd miljoen euro op de 27-jarige aanvaller beleefd heeft afgeslagen. 'Voor ons is Müller verkopen nooit een optie geweest.'

Landgenoot Lukas Podolski (31) wisselt mogelijk wel binnen afzienbare tijd van werkgever. De Duitser kan verhuizen van Turkije naar Japan. Hürriyet meldt dat Galatasaray een akkoord heeft bereikt met Vissel Kobe, dat uitkomt in de hoogste divisie van Japan, over een transfer van de 129-voudig international.

Juventus wil Paulo Dybala uit de handen van andere Europese grootmachten houden. De Oude Dame staat op het punt om daar een belangrijke stap in te zetten door het contract van het Argentijnse toptalent open te breken. De 23-jarige aanvaller laat in een interview met Mediaset weten dat hij erg dicht bij contractverlenging is. Zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2020.

Dromen mag natuurlijk altijd, maar Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis weet zelf ook wel dat deze mooie droom niet uit gaat komen. 'Mijn droomaankoop? De speler die ik altijd heb willen hebben is die gigant die nu bij Manchester United speelt. Ik heb hem ooit eens te gast gehad voor een etentje in Los Angeles en hij is ontzettend aardig, ook al lijkt hij altijd boos. Je weet wel over wie ik heb, toch?' Ja, dat weten we: Zlatan Ibrahimovic.

Doelman Manuel Neuer (30) ontkent dat er contact is geweest tussen hem en Manchester City. The Citizens zijn al langere tijd op zoek naar een doelman en trainer Pep Guardiola ziet een hereniging met de keeper van Bayern München wel zitten. Als het aan Neuer ligt, komt het zover niet. 'Ik ben gelukkig bij Bayern en heb onlangs mijn contract nog verlengd. Pep heeft mijn telefoonnummer wel, maar hij heeft niet gebeld', meldde de keeper tijdens een persconferentie.

Diego Costa (28) kan volgens The Sun de best betaalde speler van Chelsea worden. The Blues zijn bereid de aanvaller een vijfjarig contract voor te schotelen met een weeksalaris van zo'n 260.000 euro. Inclusief bonussen kan de nieuwe overeenkomst 76 miljoen euro in het laatje van de Spaanse Braziliaan brengen. Vorige maand lagen Diego Costa en trainer Antonio Conte nog overhoop met elkaar, naar verluidt omdat Chelsea niet bereid was de spits te laten vertrekken naar China. De spits leek zijn zinnen gezet te hebben op een Chinees megasalaris, maar de Engelse miljoenen lijken nu een goed alternatief te bieden.

Ook Danny Rose (26) lijkt niet te zwichten voor de miljoenen uit China. De linksback van Tottenham Hotspur kan bij Shanghai SIPG zo'n zeventien miljoen euro per jaar verdienen, maar jaagt liever met de Londense formatie op een hoofdprijs. 'Ik voetbal niet alleen voor de lol, ik wil prijzen pakken. Als ik straks 34 of 35 ben wil ik terug kunnen kijken en zeggen dat ik iets gewonnen heb. Dat is ook de volgende stap voor dit team', aldus Rose tegenover The Sun.

Nog meer nieuws vanaf White Hart Lane: volgens The Daily Express zou Tottenham Hotspur komende zomer een poging wagen om Wilfried Zaha over te nemen van Crystal Palace. Hoewel de 24-jarige aanvaller dit seizoen in 22 competitiewedstrijden pas vier doelpunten maakte, gaf hij wel al acht assists. Eerder vroegen The Eagles nog veertien miljoen euro voor de Ivoriaan, maar die prijs zal ongetwijfeld zakken mocht de ploeg dit jaar degraderen. Momenteel bezet Crystal Palace de negentiende plaats in de Premier League.

Er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder een gerucht over een mogelijke transfer van Antoine Griezmann. De aanvaller van Atlético Madrid wordt veelvuldig gelinkt aan Manchester United, maar zou nu toch weer twijfelen aan een overstap. De 25-jarige Fransman zou zich vooral zorgen maken over zijn veranderende privésituatie. Naast het feit dat de Engelse media berucht zijn, roept het weer ook vraagtekens op bij de aanvaller. 'Het slechte weer, de regen. Ik moet me buiten gelukkig kunnen voelen', vertelt hij aan RMC Sport.

Manchester United-manager José Mourinho spreekt de geruchten over de ontevredenheid van Marcus Rashford tegen. Eerder werd gemeld dat de negentienjarige aanvaller zijn contractbesprekingen uitstelde vanwege een gebrek aan speeltijd. Rashford moet het dit seizoen namelijk vooral doen met invalbeurten, maar volgens Mourinho speelt dat geen enkele rol. 'Hij vertelde me laatst dat hij hartstikke gelukkig is en onwijs veel leert van de tactische besprekingen en de trainingen. Zijn aanwezigheid is goed en we hebben hem nodig hier', aldus de Portugees tijdens een persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.