Transferdagboek 11/02: Banega, De Gea, Mertens, Sánchez

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 11/02: Banega, De Gea, Mertens, Sánchez

Vijftig miljoen euro. Dat is volgens Corriere dello Sport het bedrag waarvoor Alexis Sánchez is op te pikken bij Arsenal. De Chileense aanvaller heeft zijn in 2018 aflopende contract nog altijd niet verlengd. Behalve Juventus zou daarom ook eeuwige rivaal Internazionale zijn pijlen richten op de makkelijk scorende schaduwspits, die in de Serie A al furore maakte bij Udinese alvorens Barcelona hem in 2011 voor 26 miljoen euro inlijfde.

Volgens geruchten uit Frankrijk en Engeland wil Juventus nog een andere topspeler uit de Premier League naar Turijn lokken. David de Gea moet in 2018 de legendarische Gianluigi Buffon opvolgen. De concurrentie om de Spaanse doelman van Manchester United is stevig, want The Sun meldt dat Real Madrid de voormalig keeper van Atlético Madrid ook nog altijd op de korrel heeft. In Turijn gelden Gianluigi Donnarumma (AC Milan) en Mattia Perin (Genoa) als alternatieven.

Juventus raakte onlangs zelf ook nog een speler kwijt; Hernanes tekende een lucratief contract in China. Dat is mogelijk ook de bestemming van Éver Banega. De Argentijnse spelmaker sloeg in januari al een Chinees aanbod af, maar omdat de transfermarkt in het Aziatische land nog open is tot eind februari wil Tianjin Quanjin nu een poging wagen om Banega weg te kapen bij Inter. De Milanezen zouden Banega voor 25 miljoen euro kunnen slijten aan de club van coach Fabio Cannavaro.

Hernanes tekende deze week bij Hebei China Fortune. Dries Mertens heeft besloten de Braziliaan niet achterna te gaan.
Hernanes tekende deze week bij Hebei China Fortune. Dries Mertens heeft besloten de Braziliaan niet achterna te gaan.

China is in ieder geval níét de bestemming van Dries Mertens. De Belgische sensatie van Napoli heeft aan Het Nieuwsblad verteld dat hij zijn landgenoot Axel Witsel niet achterna zal gaan. 'Het geld wat ze me boden was goed, maar ik heb er een dag over nagedacht en heb uiteindelijk geweigerd. Maar ik kan je verzekeren dat het erg moeilijk was om nee te zeggen tegen zulke bedragen, want het waarborgt de toekomst van je kinderen en zelfs je kleinkinderen.'

Daniele De Rossi kiest er op zijn beurt voor niet naar de Verenigde Staten te verhuizen. De 33-jarige middenvelder van AS Roma gaat volgens Eurosport nog twee jaar door bij de club waarvoor hij al zijn hele carrière uitkomt. De Rossi zou zijn benaderd door voormalig collega-international Andrea Pirlo om voor New York City FC te komen spelen, maar De Rossi heeft het nog te goed naar zijn zin in Rome. De clubicoon is zelfs bereid akkoord te gaan met salarisvermindering.

Over iconen gesproken: voormalig Aberdeen-speler Alex McLeish wordt in Britse media naar voren geschoven als de voornaamste kandidaat om de vrijgekomen vacature bij Rangers FC op te vullen. Mark Warburton is namelijk vertrokken bij de Schotse club, al ontkende hij dat zelf. Rangers haalde het statement daarom even van de website, maar plaatste het zaterdag opnieuw. Dus lijkt een terugkeer van McLeish, tussen 2001 en 2006 al manager op Ibrox Park, op handen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.