Transferdagboek 08/02: Fekir, Bacca en Aubameyang

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 08/02: Fekir, Bacca en Aubameyang

Memphis Depay en zijn mede-aanvallers van Olympique Lyon zijn beweeglijk in het veld, maar kunnen ook daarbuiten moeilijk stilzitten. Na Alexandre Lacazette heeft nu spits Nabil Fekir aangegeven dat hij niet voor altijd in Frankrijk wil spelen. De aanvaller ziet het wel zitten om eens in een andere competitie te spelen. 'Ik kan niet ontkennen dat ik de Primera División bewonder', vertelt Fekir aan RTL. 'Ze spelen er mooi voetbal, en daar houd ik van. Ook in Engeland en Duitsland hebben ze mooie competities.' Fekir doorliep de jeugdopleiding van Lyon en speelt sinds drie seizoenen in het eerste elftal. Of de Franse club in de toekomst mee zal werken aan een transfer, is nog even afwachten. De vertrekwens van Lacazette kon in ieder geval wel rekenen op begrip bij de clubleiding.

Is drie keer scheepsrecht voor Tianjin Quanjian? De club van trainer Fabio Cannavaro wil per se nog een spits contracteren voordat de Chinese deadline eind deze maand verstrijkt. Pogingen om Nikola Kalinic en Diego Costa aan te trekken mislukten en nu probeert Tianjin Quanjian Carlos Bacca warm te maken voor een overgang. Volgens Italiaanse media is AC Milan best bereid te onderhandelen over een transfer, mits de Chinese club minimaal 25 miljoen euro op tafel legt.

Na het winterse transferverbod mag Real Madrid in de zomer weer aankopen doen. Los Merengues hebben inmiddels al een stevige verlanglijst samengesteld. Piotr Zielinski neemt volgens de krant AS daarop een prominente plaats in. De 22-jarige middenvelder maakt in zijn eerste seizoen bij Napoli veel indruk. Pikant: de Italiaanse club strijdt met Real Madrid om een plek bij de laatste acht in de Champions League.

De contractbesprekingen van Jaap Stam bij Reading zijn voorlopig opgeschort. Technisch directeur Brian Tevreden laat aan Sky Sports weten dat ze later verder praten. 'Ik ken Jaap erg goed en we zijn hetzelfde. We focussen ons op het voetbal. Dat contract is iets voor later. Ik denk dat we aan het eind van het seizoen verder praten.' Stam bezet met Reading momenteel de derde plaats in het Championship. Een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op play-offs om promotie naar de Premier League.

Dan over naar de Premier League. Manchester City krijgt volgens The Sun concurrentie van Liverpool in de strijd om aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang (27). Liverpool-trainer Jürgen Klopp kent de Gabonese aanvaller nog van hun gezamenlijke tijd bij Borussia Dortmund en zou de rappe doelpuntenmaker maar wat graag naar Anfield halen. Aubameyang heeft in Dortmund nog een contract tot 2020 en zou zo’n 46 miljoen euro moeten kosten. Om hem te kunnen betalen zou Liverpool van plan zijn Daniel Sturridge te verkopen.

Ondertussen zou Tottenham Hotspur plannen hebben om Luke Shaw (21) richting Londen te halen. De linksback van Manchester United, destijds gekocht door Louis van Gaal, weet ook in zijn derde seizoen niet te overtuigen bij The Reds Devils. Zijn laatste competitieduel dateert inmiddels van 29 oktober 2016 en dus houdt men bij Tottenham de situatie nauwlettend in de gaten. Trainer Mauricio Pochettino werkte al samen met Shaw bij Southampton en zou volgens Britse media wel oren hebben naar een reünie.

Verder zou het zomaar kunnen dat Yannick Carrasco komende zomer verhuist van Atlético Madrid richting de Premier League. Volgens The Sun strijden Arsenal en Chelsea om de handtekening van de Belgische international. Voor Arsenal zou Carrasco een belangrijke versterking zijn, voor het geval Alexis Sánchez vertrekt bij The Gunners. Of de 23-jarige aanvaller daadwerkelijk richting Londen trekt, is nog maar de vraag. Ook Bayen München en Paris Saint-Germain zouden op de loer liggen. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan Carrasco: Atlético verlangt een bedrag rond de vijftig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.