Transferdagboek 02/02: Griezmann, Cassano en Van Dijk

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 02/02: Griezmann, Cassano en Van Dijk

Witte rook is aanstaande op Old Trafford als we Canal Plus mogen geloven. Volgens het Franse medium heeft Antoine Griezmann een persoonlijk akkoord bereikt met Manchester United. Wel steggelt de Engelse topclub met Atlético Madrid nog over de transfersom. De Madrilenen dagen United uit de ontsnappingsclausule te activeren. In het contract van de 25-jarige is een vaste afkoopsom van honderd miljoen euro opgenomen.

Maakt Antonio Cassano nog zijn rentree? Als het aan de 35-jarige Italiaan zelf ligt wel. In het verleden waren er nog weleens gewichtsproblemen bij de transfervrije aanvaller, maar dat is volgens Cassano nu geen obstakel. 'Ik eet nog alles, zoals ik altijd al deed. Maar ik ben goed in vorm', zegt de man met een verleden bij onder andere Real Madrid en AS Roma tegen Sky Sport Italia. 'Op dit moment zijn er geen aanbiedingen, maar als er iets komt dan ben ik er klaar voor. Ik ga niet vaak uit en ben vaak thuis met mijn gezin. Het zou geweldig zijn als ik met mijn enthousiasme nog eens belangrijk kan zijn voor een team. Zo niet, dan pas ik wel op de kinderen.'

Chelsea grijpt mis bij transferdoelwit Sead Kolasinac. Tuttosport weet het zeker: de linksback van Schalke 04 gaat naar Juventus. De 23-jarige Bosniër komt volgens de berichten komende week naar Turijn voor de medische keuring. De vleugelverdediger wordt komende zomer transfervrij overgenomen. Door het vertrek van Patrice Evra naar Olympique Marseille is een nieuwe linksback geen overbodige luxe voor De Oude Dame.

Mogelijk komt Joe Hart wel naar Londen. The Daily Express schrijft dat een afvaardiging van Chelsea woensdag in Milaan was om een zomertransfer van de doelman te bespreken. De kans is ook klein dat Hart nog aan de slag gaat bij Manchester City, waar hij niet in de plannen van manager Pep Guardiola voorkwam. De 29-jarige Engelsman speelt momenteel op huurbasis bij Torino. Chelsea zocht in de afgelopen transferperiode volgens Engelse media al naar een stand-in voor Thibaut Courtois.

In The Daily Mail deze donderdag een groot verhaal over de transferplannen van de Premier League-koploper. Antonio Conte wil komende zomer doorpakken en mikt op vijf aankopen. Eentje daarvan moet Virgil van Dijk worden. Chelsea denkt dat het komende zomer een goede kans maakt bij de Oranje-international en Southampton. Álvaro Morata, met wie Conte eerder werkte bij Juventus, is ook in beeld. Naast de Real Madrid-spits staat ook Celtic-aanvaller Moussa Dembélé hoog op het verlanglijstje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.