Transferdagboek 07/02: Janssen, Lukaku en Morata

Reacties

De transfermarkt in Nederland mag dan gesloten zijn, dat is zeker niet overal zo. Russische en Chinese clubs kunnen nog tot en met respectievelijk 24 en 28 februari spelers aantrekken. Bovendien zijn er ongetwijfeld clubs die de slag gemist hebben en alvast willen voorsorteren op transfers in de zomer. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 07/02: Janssen, Lukaku en Morata

Tottenham Hotspur heeft de afgelopen transferperiode een vertrek van Vincent Janssen tegengehouden. Zoals wij eerder al meldden was Galatasaray een van de clubs die de 22-jarige spits van zijn bijrol wilde verlossen, maar VfL Wolfsburg hoopte ook op de komst van Janssen. Tottenham weigerde de van AZ overgenomen speler echter te laten gaan omdat hij naast Harry Kane de enige spits is, weet The London Evening Standard.

Chelsea is op zoek naar aanvallende versterking en twee spitsen van naam hebben zelf aangegeven graag naar Stamford Bridge te verhuizen. Álvaro Morata heeft het namelijk gehad met zijn rol als reserve bij Real Madrid, meldt The Daily Star. De 24-jarige Spanjaard zou trainer Zinedine Zidane hebben aangegeven komende zomer te willen vertrekken naar Chelsea. In het eveneens geïnteresseerde Arsenal heeft hij geen interesse.

De voorkeur van Antonio Conte gaat echter uit naar een andere spits, valt te lezen in The London Evening Standard. De manager van Chelsea heeft zijn oog laten vallen op Romelu Lukaku. De 23-jarige Belg stond eerder in de periode 2011-14 al onder contract bij The Blues, waar hij zich nog steeds graag zou willen bewijzen. Everton betaalde tweeënhalf jaar geleden 35 miljoen euro voor Lukaku, die nu minstens het dubbele moet kosten.

Romelu Lukaku in gesprek met oud-ploeggenoten Thibaut Courtois en John Terry.
Romelu Lukaku in gesprek met oud-ploeggenoten Thibaut Courtois en John Terry.

Het heeft er alle schijn van dat Alexandre Lacazette komende zomer vertrekt bij Olympique Lyon. Maandag gaf de 25-jarige aanvaller zelf al aan dat hij toe is aan verandering, maar nu geeft ook voorzitter Jean-Michel Aulas te kennen dat hij zich neerlegt bij een vertrek van de Fransman. Vooralsnog lijkt Juventus de belangrijkste gegadigde om de pijlsnelle spits aan te trekken, maar dan zal er wel stevig betaald moeten worden. Lacazette zou minimaal vijftig miljoen op moeten leveren voor Olympique Lyon.

Chelsea heeft de afgelopen transferperiode geprobeerd om Fernando Llorente los te weken bij Swansea City. Chelsea-trainer Antonio Conte kende de aanvaller nog van hun gezamenlijke tijd bij Juventus en probeerde de Spanjaard naar Stamford Bridge te halen. Swansea City wilde hem echter niet laten gaan, omdat Llorente wordt gezien als een onmisbare schakel in de strijd tegen degradatie uit de Premier League. Llorente zelf lijkt niet erg teleurgesteld door het afketsen van de deal. 'Een winterse transfer is lastig en ik vind het heel normaal dat de deal niet is doorgegaan', aldus de 31-jarige aanvaller tegenover The Daily Mail. Volgens Engelse media behoort een zomerse overgang dus ook nog tot de zeer aannemelijke scenario's.

Yaw Yeboah staat in de belangstelling van FC Porto, zo weet het Portugese Record. De vleugelspeler speelt dit seizoen voor FC Twente, dat hem huurt van Manchester City. De negentienjarige Ghanees staat weliswaar nog twee jaar onder contract in Engeland, maar The Citizens zouden bereid zijn hem te laten gaan. Als het aan FC Porto ligt, wordt Yeboah eerst een seizoen gehuurd met een optie tot koop.

En dan over naar een sensationeel gerucht uit Italië. Het Chinese Sino-Europe Sport is al langere tijd in gesprek om AC Milan over te nemen. Mocht het daadwerkelijk zo ver komen, hebben de investeerders een opmerkelijke trainer op het oog. De toekomstige leiding van AC Milan zou namelijk gecharmeerd zijn van Roberto Mancini, de voormalig trainer van aartsrivaal Internazionale.

Hakan Çalhanoglu zegt dat er niets speelt tussen hem en Chelsea. Turkse media meldden maandag dat de 22-jarige Turks international welwillend tegenover een overstap naar Londen staat, maar de middenvelder van Bayer Leverkussen ontkent dit zelf stellig. Hij zou zelfs nooit met de journalist in kwestie hebben gesproken.

Het lijkt er ondertussen steeds meer op dat Martin Cácerers (29) zijn carrière vervolgt bij Southampton. De transfervrije Uruguayaan voerde eerder gesprekken met AC Milan, maar dit leidde niet tot een overeenkomst. Bij Crystal Palace speelde hij zelfs een oefenwedstrijd mee, maar ook dit mondde niet uit in een verbintenis. Voor Southampton is Cáceres een welkome versterking, nu Virgil van Dijk meerdere weken uit de roulatie is met een enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.