Trainer vergelijkt uitblinker Çiftçi met Zidane en Cantona

Reacties

Dundee United-manager Jackie McNamara is absoluut lyrisch over Nadir Çiftçi. Hij noemt de Nederlandse aanvaller met Turkse roots zelfs de beste speler van Schotland en maakt een vergelijking met twee grootheden uit het Franse voetbal.

Trainer vergelijkt uitblinker Çiftçi met Zidane en Cantona

Met tien competitietreffers is de voormalige NAC-aanvaller (23) clubtopscorer bij de nummer vier van de Schotse Premier League. 'Hij heeft werkelijk álles', looft McNamara hem bij de BBC. 'Als hij z'n dag heeft is hij niet te stoppen. Dat is exact wat we nodig hebben tegen Celtic. Hij is een typische big game player.' En dat komt voor Dundee United goed uit. De lofzang van McNamara komt namelijk middenin een opmerkelijke reeks van vier opeenvolgende wedstrijden tussen Celtic en Dundee.

Anderhalve week geleden troffen de twee clubs elkaar in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi (1-1, goal van Çiftçi), waarna woensdag de replay van dat duel op de rol staat. Afgelopen zondag was bovendien de League Cup-finale tussen beide ploegen (2-0 Celtic), maar door een schorsing kon Çiftçi niet meedoen. Zaterdag wordt de onderlinge serie afgesloten met een competitieduel.

McNamara ziet de komende weken een belangrijke rol weggelegd voor Çiftçi, die nog wel eens als moeilijke jongen wordt gezien. Zo ontliep hij vorig seizoen een schorsing nadat hij een grensrechter bij de keel zou hebben gegrepen, terwijl hij bij NAC ooit ruziede met ploeggenoot Tim Gilissen. 'Je moet hem kennen, dan is het een fantastische gozer', meent McNamara echter. Om dat te onderbouwen komt de trainer met een wel zeer bijzondere vergelijking.

'Er zit een dunne lijn tussen temperamentvol en geniaal. Kijk bijvoorbeeld naar Zinedine Zidane en Éric Cantona', aldus McNamara. 'Zij zijn in het verleden allebei een keer volledig over de schreef gegaan', verwijst hij naar de rode kaart in de WK-finale voor Zidane in 2006 en het incident waarbij diens landgenoot Cantona in 1995 een toeschouwer schopte. 'Nadir heeft zoiets - gelukkig - nog nooit gedaan. Hij moet wel zorgen dat hij zijn passie en aggressie op de juiste manier gebruikt. Als hem dat lukt en alles klopt, dan is hij wat mij betreft de beste speler van Schotland.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.