Çiftçi na beroep vrijgesproken van 'aanvallen' assistent

Nadir Çiftçi hoeft niet meer te vrezen voor een langdurige schorsing. De Nederlandse aanvaller van Dundee United, die in het verleden uitkwam voor NAC Breda, is vrijgesproken van zijn de rode kaart nadat hij onder meer een grensrechter bij de keel zou hebben gegrepen.

Çiftçi na beroep vrijgesproken van 'aanvallen' assistent

Het voorval had plaats op dinsdag 29 oktober tijdens het League Cup-duel met Inverness Caledonian Thistle (2-1 nederlaag na verlenging). Çiftçi werd met rood weggestuurd, nadat hij woest had gereageerd op een tackle van een tegenstander op een van zijn ploeggenoten.

Eerst zou hij Inverness-verdediger Graeme Shinnie hebben aangevallen en vervolgens ook assistent-scheidsrechter Gavin Harris bij de keel hebben gegrepen om verhaal te halen. Het voorval kon volgens Britse media weleens leiden tot een schorsing van acht tot misschien zelfs zestien wedstrijden, maar donderdag werd de rode kaart van Çiftçi omgezet in een gele.

Omdat de beschuldigingen niet konden worden bewezen, wordt Çiftçi niet geschorst. Daardoor kan hij verder met zijn uitstekende debuutseizoen in Schotland. In tien competitieduels was Çiftçi al vijf keer trefzeker namens Dundee, waar hij afgelopen zomer neerstreek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen