Aanvallen assistent komt Dundee-speler Çiftçi duur te staan

Nadir Çiftçi kan wel eens een langdurige schorsing tegemoet zien. De Nederlandse aanvaller van Dundee United, die in het verleden uitkwam voor NAC Breda, kreeg dinsdag de rode kaart nadat hij onder meer een grensrechter bij de keel greep.

Aanvallen assistent komt Dundee-speler Çiftçi duur te staan

Het voorval had plaats dinsdag 29 oktober in het League Cup-duel met Inverness Caledonian Thistle (2-1 nederlaag na verlenging). Çiftçi werd met rood weggestuurd nadat hij woest reageerde op een tackle van een tegenstander op één van zijn ploeggenoten. Even later maakte de 21-jarige spits het pas echt bont.

Nadat hij eerst Inverness-verdediger Graeme Shinnie aanviel, greep hij even later grensrechter Gavin Harris bij de keel om verhaal te halen. Het voorval kan volgens Britse media wel eens leiden tot een schorsing van acht tot misschien zelfs zestien wedstrijden. Çiftçi is in afwachting van een strafvoorstel van de Schotse voetbalbond.

Een langdurige schorsing is een grote smet op het dusver uitstekende seizoen van de aanvaller. In tien competitiewedstrijden was hij al vijf keer trefzeker namens Dundee, de club waar Çiftçi afgelopen zomer neerstreek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen