Kortzorg trefzeker voor Plovdiv, Celtic met Van Dijk foutloos

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

Romario Kortzorg was zaterdag verantwoorlijke voor één van de vier treffers tegen FC Neftohimik Burgas • De Nederlander tekende tien minuten na rust de 2-0 aan namens Botev Plovdiv • De overige doelpuntenmakers van de nummer drie van de Bulgaarse competitie waren Anicet Andrianantenaina (twee) en Boris Galchev •

• Besiktas is weer op gelijke hoogte gekomen met Fenerbahçe • De Turkse topclub was zaterdag te sterk voor Eskisehirspor dankzij een doelpunt van Ömer Sismanoglu • Besiktas, waar de Nederlander Oguzhan Özyakup ontbrak in de wedstrijdselectie, heeft na zes speelronden vijftien punten en is daarmee gedeeld koploper •

• Celtic, met Virgil van Dijk in de basis en zonder de geblesseerde Derk Boerrigter, heeft in speelronde acht tegen Motherwell alweer de zevende overwinning (2-0) van dit seizoen geboekt • Namens de Champions League-deelnemer maakten Anthony Stokes en Kris Commons de doelpunten op Celtic Park • Celtic is met 22 punten koploper in de Schotse competitie •

Nadir Çiftçi heeft zijn ploeg de volle overwinning bezorgd tegen Kilmarnock • De Nederlandse aanvaller tekende na 55 minuten de enige treffer aan namens Dundee United • Door de nipte winstpartij stijgt de ploeg van manager Jackie McNamara naar de vijfde plaats in de Schotse Premier League •