Ajax-huurling Van Kessel schutter Trencín, Been wint nipt

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties. Ook prominente oud-Eredivisionisten komen in deze rubriek geregeld aan bod.

• Ajax-tegenstander Celtic heeft met Virgil van Dijk in de basis met 5-2 gewonnen bij Kilmarnock • Georgios Samaras, die in het verleden onder meer bij SC Heerenveen speelde, was de grote man door drie treffers te maken • Derk Boerrigter ontbrak in de wedstrijdselectie, waarschijnlijk omdat hij rust kreeg voor het thuisduel in de Champions League tegen Barcelona op dinsdag •

• Voor de tweede week op rij scoorde Melvin de Leeuw namens Ross County • De Nederlandse aanvaller zette na een klein half uur zijn elftal op voorsprong bij Motherwell, maar na negentig minuten stond een 3-1 nederlaag op het scorebord • Na een uur werd De Leeuw vervangen •

• Ondanks een doelpunt van Julian Jenner ging Ferencváros onderuit bij Puskás FC • Ruim tien minuten voor tijd maakte Jenner de 3-1, waarmee hij direct de eindstand bepaalde • Voor Ferencváros-trainer Ricardo Moniz komt de nederlaag als een tegenvaller na zes overwinningen op rij • Ferencváros bezet de derde plaats in de Hongaarse competitie •

• Ajax-huurling Gino van Kessel heeft het Slowaakse Trencín op bezoek bij FC Nitra een punt bezorgd • Kort voor rust maakte Van Kessel 1-1, wat tevens de eindstand bleek • In acht competitiewedstrijden voor Trencin, waarvan vier als basisspeler, maakte de Nederlandse spits reeds vier treffers •

• Door een 1-0 overwinning op KV Mechelen bezet RC Genk weer de vierde plaats • Julien Gorius was als enige trefzeker voor de ploeg van trainer Mario Been, dat momenteel een achterstand van zeven punten heeft op koploper Standard Luik, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld •