Eerste goals Djokovic, John schiet Nordsjælland naar winst

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties. Ook prominente oud-Eredivisionisten komen in deze rubriek geregeld aan bod.

• De eerste treffers van Damjan Djokovic in dienst van CFR Cluj waren niet voldoende voor een punt of meer tegen Petrolul Ploiesti (3-2 nederlaag) • De linksbenige middenvelder, die in de jeugd speelde van Sparta Rotterdam en ADO Den Haag, maakte voor rust de aansluitingstreffer en de gelijkmaker • In de tweede helft werden die treffers door Njongo Priso teniet gedaan, waardoor Cluj zonder punten huiswaarts keerde • De ploeg van trainer Petr Rigoras bezet na negen speelronden de twaalfde plaats met tien punten •

Joshua John heeft FC Nordsjælland ten koste van Randers FC (1-0) naar de tweede overwinning van dit seizoen geschoten • De voormalige aanvaller van FC Twente tekende vlak voor rust, op aangeven van Patrick Mtiliga (in het verleden speler van onder meer Excelsior en Feyenoord), de enige treffer van het duel aan • Ondanks de nipte overwinning bezet de nummer twee van het afgelopen seizoen na tien speelronden nog altijd de laatste plaats in de Deense competitie •

• Besiktas heeft de kans om de koppositie te heroveren laten liggen op bezoek bij Antalyaspor • De Turkse topclub, waar de Nederlander Oguzhan Özyakup ontbrak in de wedstrijdselectie, verloor in Antalya met 2-0 door de treffers van Lamine Diarra • Nummer drie Besiktas heeft overigens in de stand nog steeds een wedstrijd te goed ten opzichte van de nummers één en twee, Fenerbahçe (twee punten meer) en Caykur Rizespor (één punt meer) • Dit duel betreft het in de slotfase bij een 2-1 achterstand gestaakte thuisduel met Galatasaray •

• Kayserispor heeft in de slotfase van het competitieduel met Erciyesspor een overwinning uit handen gegeven • Namens de thuisploeg bepaalde Sinan Kaloglu (ex-Vitesse) de eindstand op 1-1 • Namens Kayserispor, waar de Nederlanders Ömer Bayram en Diego Biseswar in de basisopstelling begonnen, was Pablo Mouche verantwoordelijk voor de openingstreffer • Zowel Bayram als Biseswar haalde het einde van de wedstrijd niet • De oud-speler van NAC Breda werd vier minuten voor tijd met rood van het veld gestuurd, terwijl voormalig Feyenoord-aanvaller Biseswar vlak daarna werd gewisseld •