Rood Sibum en Swinkels, Özyakup scoort voor Besiktas

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

Bas Sibum en Arjan Swinkels hebben hun clubs Waasland-Beveren en Lierse SK een slechte dienst bewezen door met rood van het veld te worden gestuurd • Sibum moest tegen SC Lokeren bij een 2-0 achterstand (uiteindelijk ook de eindstand) inrukken met zijn tweede gele kaart • Lierse-trainer Stanley Menzo moest toezien hoe Swinkels rood kreeg voor het veroorzaken van een penalty, waarna KV Oostende eveneens uitliep naar een 2-0 zege •

Oguzhan Özyakup heeft er met zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen voor gezorgd dat Besiktas toch nog een punt heeft overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Akhisar Belediyespor • Die thuisclub ging nog met een 3-1 voorsprong rusten, maar moest door goals van Özyakup en Hugo Almeida alsnog genoegen neme met een gelijkspel • Besiktas verloor door de puntendeling wel koploper Fenerbahçe uit het oog • De ploeg van Dirk Kuijt staat nu liefst vijf punten voor op de rivaliserende stadgenoot •

Garry Mendes Rodrigues was zaterdag de gevierde man bij Levski Sofia • Vijf minuten voor tijd maakte hij in eigen huis de winnende treffer voor Levski tegen Botev Plovdiv • De in Nederland geboren buitenspeler scoorde dit seizoen al vijf keer in de Bulgaarse competitie •

• Met een assist heeft Douglas een 2-1 nederlaag van Dinamo Moskou bij Amkar Perm niet kunnen voorkomen • De centrale verdediger, die de Nederlandse nationaliteit heeft, stelde na ruim een uur Christian Nalboa in staat de aansluitingstreffer te maken • Gianluca Nijholt bleef bij Amkar de gehele wedstrijd op de bank •

•Twee doelpunten van Nadir Çiftçi hebben Dundee United thuis een 4-0 zege opgeleverd tegen Saint Mirren • De Nederlandse aanvaller zette na een klein halfuur Dundee op voorsprong • Zeven minuten later maakte hij vanaf de strafschopstip de 2-0 • Een kwartier voor tijd kreeg Çiftçi een publiekswissel •