Celtic sleept replay uit het vuur na rode kaart Van Dijk

Celtic is ontsnapt aan een bekeruitschakeling bij Dundee United: 1-1. Door het gelijkspel gaan beide Schotse teams op herhaling op Celtic Park. Virgil van Dijk pakte rood bij een opstootje.

De Nederlandse verdediger kreeg het in de elfde minuut aan de stok met Calum Butcher na een fel duel. Van Dijk kreeg rood van scheidsrechter Alexander Thomson, die ook Paul Paton wegstuurde. Die werd aangezien voor Butcher.

Thomson eiste sowieso een hoofdrol op in Dundee. HIj gaf de thuisploeg vlak voor rust een strafschop, die benut werd door Nadir Çiftçi, alvorens ook Dundee-verdediger Paul Dixon rood te geven in de 48ste minuut.

Toch dreigde lange tijd uitschakeling voor Celtic, waar voormalig Feyenoord-spits John Guidetti in de 64ste minuut inviel. Uiteindelijk sleepten The Bhoys een replay uit het vuur door de gelijkmaker van Leigh Griffiths: 1-1.