Celtic verkijkt zich op St. Johnstone

Celtic heeft in de Schotse Premier League een verrassende nederlaag geleden. De koloper verloor op eigen veld van St. Johnstone (0-1). Het was pas de tweede thuisnederlaag voor de regerend kampioen.

Afgelopen zondag had Celtic nog de topper van Aberdeen met 4-0 gewonnen, waarna coach Ronnie Deila nog waarschuwde voor onderschatting in de midweekse partij tegen de nummer zeven van de ranglijst. Maar met Virgil van Dijk in de basis ging de koploper lelijk onderuit.

Acht minuten na rust maakte Daniel Swanson de enige treffer voor de bezoekers, die daarmee de zesde plaats op de ranglijst overnamen van Dundee FC. De bovenste zes ploegen spelen aan het eind van de competitie in de kampioenspoule.

Ondanks de nederlaag behoudt Celtic een ruime voorsprong van zes punten op concurrent Aberdeen. Bij Celtic was woensdagavond in de selectie geen plaats voor John Guidetti en Derk Boerrigter. Laatstgenoemde is wel weer fit en speelde maandag mee met de beloften.