VI Live: Ciftçi schiet Dundee United naar bekerfinale

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Ciftçi schiet Dundee United naar bekerfinale

Hiermee is de VI Live voor zaterdag ten einde.

LANDGENOTEN: Mitch Apau is namens Westerlo uitgegroeid tot matchwinner tegen Cercle Brugge. De Nederlandse verdediger tekende zeven minuten na rust op schitterende wijze voor de enige treffer: 1-0. Hij schoot de bal met zijn linkerbeen van grote afstand en via de onderkant van de lat in het doel. Door de zege is Westerlo nu negende, Cercle bezet de veertiende stek.
LANDGENOTEN: Nadir Ciftçi is zaterdagavond uitermate belangrijk geweest voor Dundee United. Op Hampden Park maakte de aanvaller in de 84ste minuut de 2-1 tegen Aberdeen in de halve finale van de Schotse League Cup. Dundee United was door een goal van Donervo Daniels kort na rust op achterstand gekomen. Callum Morris repareerde na een uur die achterstand, waarna het slotakkoord voor onze landgenoot was. In de finale wacht Dundee United de winnaar van de heuse Old Firm die zondag op het menu staat tussen Celtic en Rangers FC.

22.41 uur: EINDSTAND AS ROMA - EMPOLI 1-1
AS Roma speelt voor de zesde keer in acht competitieduels gelijk en ziet Juventus verder uit beeld raken.

22.36 uur: EBECILIO REDT TWENTE
FC Twente pakt dan toch nog de drie punten tegen SC Cambuur. Invaller Kyle Ebecilio schiet in blessuretijd raak na knap met de borst neerleggen van de bal door Andreas Bjelland; 2-1. Niet veel later klinkt het laatste fluisignaal in Enschede.

22.16 uur: CAMBUUR OP GELIJKE HOOGTE
Martijn Barto staat nog geen kwartier op het veld, maar hij helpt Cambuur wel aan de gelijkmaker. Hij wipt uit de draai de bal over Twente-doelman Sonny Stevens heen. Cambuur is effectief: 1-1.

22.00 uur: TAPIA ZET TWENTE OP VOORSPRONG
Renato Tapia was donderdag al een van de uitblinkers in het bekerduel met AZ en zet Twente nu op voorsprong. Hij wordt aangespeeld door de andere uitblinker van donderdag, Hakim Ziyech, en opent zeer fraai de score. Met een kapbeweging verschaft hij zich immers de ruimte om simpel raak te prikken. SC Cambuur moet op jacht naar de gelijkmaker.

21.40 uur: EINDSTAND DE GRAAFSCHAP - FC OSS 2-1

21.37 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - NAC BREDA 0-0
Het blijft 0-0 op Kralingen. Daar mag vooral NAC Breda, dat onmachtig oogde, zich gelukkig mee prijzen.

21.36 uur: RUSTSTAND AS ROMA-EMPOLI 0-1
Er is een hoop gebeurd in Rome. Konstantinos Manolas veroorzaakte na 38 minuten een strafschop en werd met een rode kaart weggestuurd. Massimo Maccarone benutte de penalty, maar moest toezien hoe zijn ploeg op slag van rust ook tot tien man gereduceerd werd. Riccardo Saponara kreeg zijn tweede gele kaart voor hands. Kan Roma met tien tegen tien nog op gelijke hoogte komen?

21.34 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN-GO AHEAD EAGLES 2-0
De 2-0 zege is nog een magere afspiegeling, maar FC Groningen is vanavond een flink stuk te sterk voor Go Ahead. Groningen lijkt een ploegje om in de tweede seizoenshelft rekening mee te houden.

21.33 uur: RUSTSTAND FC TWENTE - SC CAMBUUR
De ploegen zoeken zonder treffers de kleedkamers op. Gaat er in de tweede helft nog een beslissing komen?

21.10 uur: GRONINGEN OP 2-0
Na een heerlijke aanval komt FC Groningen op 2-0. Met een hakje richting Jarchinio Antonia zet Tjaronn Chery de aanval op, waarna hij de bal (met alweer een hakje) terugkrijgt van Antonio en raak schiet. Go Ahead Eagles lijkt verslagen.

20.45 uur: AFTRAP FC TWENTE-SC CAMBUUR
In Enschede is de laatste Eredivisie-wedstrijd van vanavond van start gegaan. Twente begint, op een slecht veld, in exact dezelfde formatie als donderdag. Toen werd AZ in de kwartfinale van het bekertoernooi met 3-0 verslagen. FC Twente-coach Alfred Schreuder kiest zodoende weer voor een 4-3-3-formatie. Bij Cambuur maakt Mikhail Rosheuvel zijn basisdebuut.
De opstellingen:
FC Twente: Stevens; Martina, Lachman, Bjelland, Schilder; Tapia, Mokotjo, Ziyech; Corona, Castaignos, Mokhtar
SC Cambuur: Nienhuis; Pereira Mac Intosch, Reijnen Bijker; El Makrini, Bytyqi, Van de Streek; Rosheuvel, Ogbeche, De Ridder

20.45 uur: AFTRAP AS ROMA-EMPOLI
Zonder Kevin Strootman is AS Roma begonnen.

20.33 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR - NAC BREDA 0-0
Weinig spektakel vooralsnog bij de eerste helft van Excelsior - NAC Breda. De thuisploeg heeft het overwicht, maar kwam nog niet tot scoren.

20.33 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN-GO AHEAD EAGLES 1-0
Groningen kreeg kansen op meer, maar gaat rusten met een 1-0 voorsprong dankzij de goal van Albert Rusnák.

20.22 uur: PSV ONTSNAPT EN WINT TOCH NOG VAN WILLEM II
Tot de 84ste minuut stevende PSV op een nederlaag af. De ploeg van Phillip Cocu keek tegen een 0-1 achterstand (goal Robert Braber) aan en Memphis Depay had net een penalty huizenhoog over geschoten. En toch wint de koploper van Willem II. Goals van Jürgen Locadia en diezelfde Depay zorgen voor een 2-1 zege. Daarmee ontsnapt PSV aan duur puntenverlies.

20.20 uur: TOPPER OP STAMFORD BRIDGE ONBESLIST
Chelsea en Manchester City besluiten de kraker in de Premier League met een 1-1 gelijkspel. Daarmee is Chelsea de morele winnaar. De ploeg van José Mourinho behoudt immers de voorsprong van vijf punten.

20.18 uur: EINDSTAND BAYER LEVERKUSEN-BORUSSIA DORTMUND 0-0
De tweede seizoenshelft moet een inhaalrace gaan worden voor Borussia Dortmund, maar door het gelijkspel blijft de ploeg van Jürgen Klopp voorlopig hekkensluiter.

20.14 uur: OOK NOG 2-1!!!
PSV staat op voorsprong. Na een corner komt de bal voor de voeten van Memphis Depay, die zijn gram haalt. Hij schiet de boosheid over zijn gemiste strafschop snoeihard van zich af. Lamprou krijgt er nog wel een hand tegenaan, maar kan de goal niet meer voorkomen.

20.12 uur: PSV TOCH OP 1-1
Nog geen tien minuten na de misser van Depay is het alsnog raak. Een ogenschijnlijk houdbare poging van Jürgen Locadia glipt onder de handen van Kostas Lamprou door: 1-1. Zit er nog meer in het vat voor de Eindhovenaren?

20.04 uur: STRAFSCHOP PSV GEMIST
Kostas Lamprou gaat in de fout op de net ingevallen Jürgen Locadia. De strafschop is niet meer dan terecht, maar niet besteed aan Memphis depay. De PSV-aanvaller knalt de bal huizenhoog over.

LANDGENOTEN: Fenerbahçe heeft in het uitduel met Karabükspor goede zaken gedaan. Boy Waterman kon de goals van Selçuk Sahin (zevende minuut, schuiver via binnenkant paal) en Emmanuel Emenike (58ste minuut, droge knal oog in oog met Waterman) niet voorkomen en zag dat de goal van Abdou Razack Traoré (75ste minuut) slechts een eretreffer bleek. Daardoor heeft Fener vier punten voorsprong op Besiktas en Galatasaray, die nog een duel tegoed hebben. Dirk Kuijt deed bij Fenerbahçe 73 minuten mee alvorens hij gewisseld werd.

20.03 uur: INVALBEURT LAMPARD
Frank Lampard valt in op Stamford Bridge namens Manchester City. De reactie van de Chelsea-fans is prachtig, want hij krijgt een staande ovatie. Er is nog een kwartier te spelen.

19.53 uur: RUSNAK ZET GRONINGEN OP VOORSPRONG
Met zijn eerste competitiegoal voor de noorderlingen zet Albert Rusnák zijn ploeg op voorsprong. De Slowaak lijkt de bal te willen voorgeven, maar ziet de bal achter Mickey van der Hart ploffen. Als het zo bedoeld was, een zeer fraai goal... Al houden wij het voorlopig op een voorzet. Groningen staat wel voor tegen Go Ahead: 1-0.

19.51 uur: EINDSTAND EIBAR - ATLÉTICO MADRID 1-3

19.45 uur: AFTRAP EXCELSIOR – NAC BREDA
In de uitwedstrijd tegen Excelsior maakt Ajax-huurling Ruben Ligeon zijn debuut voor NAC Breda. Hij neemt als rechtsback de plaats in van Sepp de Roover.
De opstellingen:
Excelsior: Coutinho; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Kruijs, Auassar; Gouriye, Van Weert, Botaka.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Koch, Van der Weg; Falkenburg, Swerts, Matic; Sarpong, Fernandez, Tighadouini.

19.45 uur: AFTRAP FC GRONINGEN-GO AHEAD EAGLES
FC Groningen en Go Ahead Eagles zijn in het hoge noorden ook begonnen.
De opstellingen:
FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Rusnák, Tibbling, Kieftenbeld, Chery; Antonia, De Leeuw.
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Lambooij, Overgoor, Duits; Verhoek, Kolder, Türüc.

19.19 uur: RUST IN EINDHOVEN
Willem II leidt na 45 minuten en helemaal onverdiend is het niet. PSV voert na de 0-1 van Robert Braber de druk wel op maar heeft moeite het Tilburgse verzet te breken. Kostas Lamprou houdt zich knap staande in het doel van Willem II.

19.19 uur: RUSTSTAND BAYER LEVERKUSEN - BORUSSIA DORTMUND 0-0

19.14 uur: GELIJKMAKER CITY
Vlak voor rust komt Manchester City langszij! David Silva prikt van dichtbij een schot van Sergio Agüero in het doel van Chelsea: 1-1. Een minuut later klinkt het rustsignaal.

19.10 uur: GOAL CHELSEA
Chelsea grijpt vier minuten voor rust de leiding tegen Manchester City. Loïc Remy rondt af na voorbereidend werk van Branislav Ivanovic en Eden Hazard!

19.00 uur: BRABER SCOORT IN EINDHOVEN
Robert Braber zorgt voor een verrassende tussenstand met een fraaie kopbal. Willem II leidt in Eindhoven.

18.59 uur: LAMPROU REDT
Georginio Wijnaldum test Willem II-keeper Kostas Lamprou. De Griek redt adequaat op de kopbal van de PSV-aanvoerder, die enkele minuten eerder nog aangeslagen was na een botsing met de doelman.

18.50 uur: RUSTSTAND EIBAR - ATLETICO 0-3

18.47 uur: OPGELOST
Andrade wisselt van shirt en daarmee is Armenteros nog de enige nummer 9 bij Willem II tegen PSV.

18.38 uur: ANDRADE EN ARMENTEROS DELEN RUGNUMMER
Willem II wil gaan scoren tegen PSV… getuige de twee nummers negen op het veld voor De Tricolores: Samuel Armentros en Bruno Andrade. Scheidsrechter Tom van Sichem heeft het niet opgemerkt.

18.32 uur: AFTRAP PSV – Willem II
Willem II gaat met de gebruikelijke basisploeg een poging wagen na 25 duels eindelijk weer Eindhoven te verlaten met drie punten. In 1983 was de laatste keer dat dat gebeurde (1-2).

Opstellingen
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Tamata; Maher, Guardado, Wijnaldum; Narsingh, De Jong, Depay.
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks; Haemhouts, Braber, S. Wuytens; Sahar, Armenteros, Andrade.

18.30 uur: AFTRAP CHELSEA – MANCHESTER CITY
De clash tussen de nummer een en twee van de Premier League begint! City kan zich in Londen geen nederlaag veroorloven, want in dat geval groeit het gat tussen beide ploegen al naar vijf punten. Bij de gasten begint Chelsea-icoon Frank Lampard op de bank. Loïc Remy vervangt bij Chelsea de geschorste Diego Costa.
Chelsea: Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta; Ramires, Matic; Willian, Oscar, Hazard; Rémy.
City: Hart; Sagna, Kompany, Demichelis, Clichy; Fernando, Fernadinho; Jesús Navas, David Silva, Milner; Agüero.

18.30 uur: AFTRAP BAYER LEVERKUSEN - BORUSSIA DORTMUND

18.13 uur: WATERBALLET
Het duel Eibar - Atlético Madrid is nog geen kwartier onderweg, maar nu al kan gesteld worden dat de wedstrijd nooit had mogen beginnen. Het veld ligt namelijk vol met plassen. Goed voetballen is op dit veld onmogelijk. Toch zorgde Antoine Griezmann na zeven minuten voor de 0-1.

18.00 uur: AFTRAP EIBAR-ATLETICO MADRID
Ook Atlético is begonnen. Op bezoek bij Eibar zit Fernando Torres op de bank. Mario Mandzukic krijgt de voorkeur.

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Liverpool heeft in eigen huis een zege geboekt op West Ham United, waarbij de aandacht vooral uitging naar Daniel Sturridge. Hij zette zijn rentree luister bij met een goal. United won met 3-1 van Leicester City, een zege waar Daley Blind en Robin van Persie een flink aandeel in hadden. Tottenham Hotspur dankte op bezoek bij West Brom Christian Eriksen en Harry Kane (twee goals), terwijl Sunderland en Everton ook wonnen.
De uitslagen:
Liverpool-West Ham United 2-0
Manchester United-Leicester City 3-1
Stoke City-Queens Park Rangers 3-1
Sunderland-Burnley 2-0
West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur 0-3
Crystal Palace-Everton 0-1

17.49 uur: REAL MADRID WINT MET 4-1
De wereldgoal van Benzema blijkt het slotakkoord voor Real, dat met 4-1 wint van Real Sociedad. Zo bleek de razendsnelle achterstand van Real niet funest. Real heeft na twintig duels vier punten en zeven voorsprong op Barcelona en Atlético Madrid, die later deze speelronde nog in actie komen.

17.36 uur: ERETREFFER VOOR LEICESTER
Er was lang weinig meer te genieten op Old Trafford, maar er valt toch nog een goal. Van Leicester welteverstaan. Tijdens de inleiding krijgt Daley Blind dat bal hard in het gezicht, maar uit een voorzet van Marc Albrighton kopt Marcin Wasilewski de eretreffer binnen. Van Gaal zal er niet blij mee zijn. Toch lijken de punten binnen: 3-1.

17.33 uur: WAT EEN GOAL!!
Karim Benzema zet Real op een 4-1 voorsprong. En hoe? De Fransman krult de bal op schitterende wijze in de verre kruising. Applaus!

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Schalke 04 wint weliswaar, maar zal moeten vrezen voor een schorsing van Klaas-Jan Huntelaar. Met tien man hield Schalke wel stand tegen Hannover 96. FSV Mainz 05 haalt hard uit tegen SC Paderborn, terwijl Nils Petersen met drie goals namens SC Freiburg tegen Eintracht Frankfurt de grote man is. Huub Stevens gaat met Stuttgart in eigen stadion onderuit tegen Gladbach, terwijl de problemen van HSV weer wat groter zijn. De ploeg van Rafael van der Vaart scoorde weer eens niet en verloor van 1. FC Köln.
De uitslagen:
Schalke 04-Hannover 96 1-0
FSV Mainz 05-SC Paderborn 5-0
SC Freiburg-Eintracht Frankfurt 4-1
VfB Stuttgart-Borussia Mönchengladbach 0-1
Hamburger SV-1. FC Köln 0-2

17.20 uur: OPSTELLING PSV
PSV gaat met de volgende elf namen proberen Willem II te verslaan. Trainer Phillip Cocu kwam met één verrassing bij de koploper. Abel Tamata vervangt de zieke Jetro Willems als linksback.
De elf van PSV:
Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Tamata; Maher, Guardado, Wijnaldum; Narsingh, De Jong, Depay.

17.13 uur: RODE KAART HUNTELAAR
Hoewel Schalke 04 afstevent op een zege, is er toch slecht nieuws. Zeker vanuit Nederlands oogpunt. Klaas-Jan Huntelaar krijgt een rode kaart voor een harde charge op de benen van Manuel Schmiedebach.

17.07 uur: REAL LIJKT DUEL TE BESLISSEN
Karim Benzema zet Real op aangeven van Gareth Bale op 3-1 en lijkt de zege binnen te hebben. Of kan Sociedad nog stunten?

16.50 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Louis van Gaal kan rustig achterover leunen. Man Utd zit op rozen. Ook Tottenham Hotspur en Sunderland staan er riant voor. Bij de overige duels is nog spanning alom.
De ruststanden:
Liverpool-West Ham United 0-0
Manchester United-Leicester City 3-0
Stoke City-Queens Park Rangers 2-1
Sunderland-Burnley 2-0
West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur 0-2
Crystal Palace-Everton 0-1

16.42 uur: UNITED BESLIST DUEL
Het is al 3-0! Louis van Gaal kan rustig achterover leunen en weer is Blind betrokken bij de goal. De voormalige Ajacied verlengt bij een corner en ziet de ongelukkige Wes Morgan de bal in eigen doel koppen: United lijkt aan het doelsaldo te kunnen gaan werken!

16.37 uur: REAL OP VOORSPRONG
Verdediger Sergio Ramos knalt de bal in het dak van het doel. Doelman Gerónimo Rulli moest na een poging van Karim Benzema een rebound toestaan. Real heeft de snelle achterstand tegen Sociedad dus snel omgebogen: 2-1.

16.36 uur: DEFOE EVENAART ALTIDORE
Toegegeven, het is een beetje flauw, maar Jermain Defoe heeft zijn voorganger Jozy Altidore geëvenaard qua seizoengoals. Beiden staan nu op één. Maar belangrijker: op aangeven van Patrick van Aanholt staat Sunderland met 2-0 voor tegen Burnley.

16.30 uur: UNITED AL OP 2-0
Daar is het alweer raak voor Manchester United. Bij een snelle tegenstoot kan Van Persie met bal oprukken en Angel dí María bedienen. Zijn poging wordt nog gekeerd door doelman Robert Green, maar Radamel Falcao glijdt de 2-0 binnen. Louis van Gaal zit op rozen met zijn ploeg.

16.26 uur: GOAL VAN PERSIE, ASSIST BLIND
Het Nederlandse duo van Manchester United heeft voor een voorsprong gezorgd tegen Leicester City. Blind lepelt de bal over de verdediging heen en Van Persie rondt, met zijn rechterbeen en al vallend, heerlijk af met en dropkick. Overigens heeft de goal wat weg van buitenspel, maar hij telt: 1-0. Trouwens, waar zagen we eerder een goal van Van Persie na een voorzet van Blind?

16.18 RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Schalke 04 - Hannover 96 1-0
FSV Mainz - Paderborn 1-0
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 0-1
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 0-0
Hamburger SV - 1. FC Köln 0-0

16.06 uur: ERIKSEN WARE SPECIALIST
Christian Eriksen blijft maar scoren en doet dat geregeld uit vrije trappen. Met zijn handelsmerk zet hij Tottenham Hotspur op voorsprong bij West Bromwich Albion: 0-1. Daardoor is de Deense voormalige Ajacied dit seizoen de middenvelder met de meeste goals op het hoogste niveau in Engeland: negen goals.

16.03 uur: EN HET IS ALWEER GELIJK...
Wat gebeurt hier allemaal? Real staat alweer op gelijke hoogte door een kopbal van James Rodríguez. De kleine Colombinaan knikt raak na een voorzet van Marcelo. Laten we het maar op een vliegende start van de wedstrijd houden, het is in ieder geval weer 1-1.

16.01 uur: REAL MADRID AL OP ACHTERSTAND
Er is nog geen minuut gespeeld of Real staat al achter. Aritz Elustondo kopt raak uit een corner. Real is nu dus ook wakker. 0-1.

16.00 uur: AFTRAP REAL MADRID-REAL SOCIEDAD
Zonder de geschorste Cristiano Ronaldo is Real begonnen aan het thuisduel met Sociedad.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Om 16.00 uur gaan in Engeland zes duels van start. Bij Manchester United starten Daley Blind en Robin van Persie in de basis. Leroy Fer begint bij QPR in de basis op bezoek bij Stoke, terwijl Patrick van Aanholt zijn vaste plek als linksback van Sunderland weer inneemt. Michel Vorm is bankzitter bij Spurs.
De wedstrijden:
Liverpool-West Ham United
Manchester United-Leicester City
Stoke City-Queens Park Rangers
Sunderland-Burnley
West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur
Crystal Palace-Everton

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Er is afgetrapt in de Bundesliga met twee Nederlanders aan de aftrap: Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart.
De wedstrijden:

Schalke 04 - Hannover 96
FSV Mainz - Paderborn
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach
Hamburger SV - 1. FC Köln

15.00 uur: BASISPLAATSEN HUNTELAAR EN VAN DER VAART
Over een half uur wordt de achttiende speelronde van de Bundesliga hervat en twee Nederlanders hebben een basisplaats: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Rafael van der Vaart (Schalke 04). Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach) begint op de bank tijdens het bezoek aan het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.