Tottenham Hotspur wint stadsderby van Arsenal

Arsenal lijkt definitief te zijn afgehaakt in de Engelse titelstrijd. De club uit Londen verloor bij stadsgenoot Tottenham Hotspur, dat daardoor in de race blijft voor de vierde plek.

Tottenham Hotspur-Arsenal 2-1Aan de kant van de thuisclub kende Danny Rose een geweldig debuut. De middenvelder speelde zijn eerste wedstrijd in de Premier League en zette The Spurs in de tiende minuut op voorsprong door een schot van afstand. In het restant van de eerste helft kreeg Arsenal enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar in de 47ste minuut kwam Tottenham op 2-0 door een treffer van Gareth Bale.

Nicklas Bendtner maakte vijf minuten voor tijd nog wel de 2-1, maar het was te laat om nog terug te komen in de wedstrijd. Lichtpuntje voor manager Arsène Wenger was de invalbeurt van Robin van Persie. De aanvaller kwam in de 67ste minuut als invaller in het veld en maakte zo zijn rentree na exact zes maanden blessureleed.

Aston Villa-Everton 2-2Tim Cahill leek uit te groeien tot Man of the Match in Birmingham, maar zijn collega Phil Jagielka verpeste het feestje van de Australische middenvelder. Cahill had de bezoekers tot twee keer toe op voorsprong gezet bij Aston Villa, maar in blessuretijd kopte Jagielka een voorzet van Ashley Young achter zijn eigen doelman en zorgde zo voor een gelijkspel op Villa Park.

Arsenal blijft door de nederlaag op 71 punten staan en ziet dat koploper Chelsea met nog vier wedstrijden te gaan zes punten voorsprong heeft. Tottenham blijft vijfde en heeft één punt achterstand op Manchester City. Aston Villa en Everton blijven respectievelijk zevende en achtste in de Premier League na hun gelijkspel.