Manchester City in poleposition voor vierde stek

Manchester City lijkt vooralsnog het meeste aanspraak te maken op de begeerde vierde plaats in de Premier League. De ploeg deed goede zaken door Birmingham City met 4-1 te kloppen.

De vierde stek in de competitie geeft het recht op deelname aan de voorronde van de Champions League en er is in het blauwe gedeelte van Manchester veel aangelegen om de miljoenenploeg komend seizoen op het hoogste Europese niveau aan het werk te zien.

Dat was terug in de wedstrijd tegen het dit seizoen uitstekend presterende Birmingham City. Met Nigel de Jong in de basis joegen The Citizens de tegenstander door het stadion en creëerde veel kansen. Het duurde tot de 38ste minuut alvorens het overwicht resulteerde in een doelpunt. Daar was uiteindelijk een strafschop van Carlos Tévez voor nodig.

Het bleek de opmaat van een doldwaze slotfase van de eerste helft. Nedum Onuoha kopte twee minuten na de openingstreffer de 2-0 binnen, waarna Birmingham via Cameron Jerome direct reageerde. Toch ging de thuisploeg met een mooie marge de kleedkamer in nadat Emmanuel Adebayor de 3-1 ruststand aantekende.

Na rust veranderde weinig aan het spelbeeld. City bleef heersen en zag Onuoha na een prima actie zijn tweede van de dag maken. In de slotfase maakte ook Adebayor zijn tweede, na een imposante sprint, van de wedstrijd en dat betekende een 5-1 overwinning voor de ploeg van Roberto Mancini.