Manchester United blijft van slag en wint niet

Manchester United heeft de rampweek, waarin verloren werd van Chelsea voor de competitie en Bayern München te sterk bleek in de Champions League, niet goed verteerd. Uit bij Blackburn Rovers kwam de ploeg van Alex Ferguson niet verder dan 0-0.

De Schotse oefenmeester koos duidelijk voor routine en begon met Gary Neville, Paul Scholes en Ryan Giggs aan het duel met middenmoter Blackburn Rovers. De voorhoede van The Red Devils bestond uit Nani, Dimitar Berbatov en Federico Macheda.

United slaagde er echter niet in om de goed georganiseerde thuisploeg de wil op te leggen. Blackburn creëerde zelf ook weinig, zodat het positieve punt voor de ploeg uit Manchester was dat de nul gehouden werd.

Slechts twee grote kansen kreeg de ploeg van Ferguson. Kort voor rust bleef Paul Robinson overiend toen Antonio Valencia alleen voor hem verscheen en in de tweede helft bracht de Blackburn-goalie knap redding op een inzet van Berbatov.

Door het gelijkspel heeft Manchester United een achterstand van twee punten op Chelsea en heeft bovendien nog een wedstrijd meer gespeeld.