Tomasson en Powel dolgelukkig: 'Maar we zijn er nog niet'

Reacties

Hoe anders was de stemming bij Roda JC na afloop van de zege in het degradatieduel met NEC. Trainer Jon Dahl Tomasson roemde na afloop van de 3-1 zege, waardoor de Nijmegenaren nu op basis van doelsaldo hekkensluiter zijn, spits Berry Powel.

Tomasson en Powel dolgelukkig: 'Maar we zijn er nog niet'

Na zes nederlagen en vier wedstrijden zonder goals had Tomasson midweeks gezegd dat 'grote spelers juist opstaan als het moet'. En het moest zaterdagavond. 'We hebben verdiend gewonnen', vertelde de Deen daarom aan de NOS. 'Dat is knap van mijn ploeg. Ze hebben ondanks de enorme druk die op deze wedstrijd stond perfect de tactiek uitgevoerd. Dat terwijl de kranten volstonden en op de tv ook veel ophef over Roda was. Dan moet je toch sterk in je schoenen staan. Hoewel het niet gemakkelijk is, moet je aan al die kritiek ook geen energie verspillen. Gelukkig hebben we het goed opgepakt.'

Eindelijk reden tot juichen voor Jon-Dahl Tomasson en assistent Rick Plum.
Eindelijk reden tot juichen voor Jon-Dahl Tomasson en assistent Rick Plum.

De goede wedstrijdinstelling van Roda was niet de enige reden voor de cruciale zege volgens Tomasson. 'Vergeet ook niet dat we nu met een spits konden spelen. We hebben wedstrijden zonder gespeeld. Berry heeft het allemaal heel slim ingevuld. Het publiek aanjagen, dat soort dingen. Al heeft hij daar natuurlijk ook de ervaring voor. Nu is het zaak dat wij even onverstoorbaar doorgaan en nog meer punten pakken. Ik geloof dat wij erin blijven', aldus Tomasson, die ook Frank Demouge en Mark-Jan Fledderus zag terugkeren na lang blessureleed.

Powel
Powel kon na afloop van de zege, waar hij met twee assists een groot aandeel in had, zijn geluk niet op. 'Het was wel even geleden dat ik zo vol aan de bak moest. Gelukkig hebben we morgen een dagje vrij om even bij te komen', aldus de spits die met kramp en bloed op het shirt in de slotfase gewisseld werd. Powel kwam onlangs over van Heracles Almelo, waar hij op amateurbasis voetbalde.

Bij de 1-0 profiteerde Powel van een blunder van NEC-goalie Kalle Johnsson, die volledig onnodig de bal tegen hem aan schoot. 'De bal raakte mijn zij. Toen moest ik even zoeken waar de bal was, maar omdat Johnsson vervolgens terug naar zijn goal liep kon ik voor de goal de spelers uitzoeken. Guus kon 'm binnen prikken.'

De aanvaller kon wel lachen om zijn klik met buitenspeler Hupperts. 'Leuk, kom je hier en zeggen ze dat ze een goede rechtsbuiten hebben. Maar dan moet je vervolgens als spits hem de voorzetten geven. Ach , laten we dat volgende week maar omdraaien', kijkt Powel vooruit naar het duel met uitgerekend Heracles volgende week.

Overigens scoorde Powel wel degelijk, maar op dat moment had arbiter Pieter Vink net afgefloten voor een overtreding. 'Ach, het is 3-1 geworden. Een foutje kan altijd gebeuren. Gelukkig was het niet beslissend. Als we hadden verloren, hadden we het wel heel erg moeilijk gehad, maar reden voor een feestje is er nog niet hoor. We hebben nog een lange weg te gaan.' Op de ranglijst is Roda nu op basis van doelsaldo NEC voorbij, maar is degradatie nog altijd een Limburgs spookbeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.