VI Live: herbeleef Eredivisie-avondje, blamage Van den Brom

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: herbeleef Eredivisie-avondje, blamage Van den Brom
LANDGENOTEN: De druk op trainer John van den Brom is er niet minder op geworden na de nederlaag van Anderlecht. 'We zijn vandaag door het ijs gezakt. Op alle vlakken werden we afgetroefd. Op basis van de laatste wedstrijden moeten we concluderen dat de titel op dit moment te hoog gegrepen is.'

22.39 uur: EINDSTAND NAC BREDA – VITESSE 1-2
Het bezoek aan Breda heeft Vitesse drie punten opgeleverd, maar aan de 1-2 zege kleeft toch een bittere nasmaak. Want de winnende treffer is omgeven door controverse.

22.34 uur: EINDSTAND PSV - FC UTRECHT 1-0
De goal van Jürgen Locadia is geen afspiegeling van de krachtsverhouding, maar bezorgt PSV wel de zesde zege op rij.

22.01 uur: EINDSTAND AS MONACO – FC SOCHAUX 2-1
Dimitar Berbatov heeft zijn eerste basisplaast bij AS Monaco opgeluisterd met een treffer, die de basis was voor de 2-1 zege op FC Sochaux. Daarmee blijft de achterstand op koploper Paris Saint-Germain acht punten.

LANDGENOTEN: Anderlecht-trainer John van den Brom heeft drie dure punten verspeeld op bezoek bij degradatiekandidaat OH Leuven, dat met 1-0 won. Bram Nuytinck speelde negentig minuten mee in het centrum van de defensie bij de regerend landskampioen van België. Demy de Zeeuw behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Koploper Standard Luik profiteerde met rechtsback Ronnie Stam van de flater van Anderlecht. Standard doorbrak een reeks van twee nederlagen met een 2-0 thuiszege op KV Mechelen. Het gat naar achtervolger Club Brugge is zes punten, terwijl nummer drie Anderlecht volgt op twaalf punten. Lierse-coach Stanley Menzo pakte met verdediger Arjan Swinkels in de basis een punt op bezoek bij Charleroi: 1-1. Bas Sibum, die de volledige wedstrijd speelde bij Waasland-Beveren, sleepte een 0-0 gelijkspel uit het vuur bij Lokeren.

21.52 uur: GOAL PSV - FC UTRECHT 1-0
Het is een frommelgoal, maar wat maakt dat Jürgen Locadia uit. PSV komt verdiend op voorsprong en breekt na een stortvloed aan mogelijkheden de ban. Locadia trapt eerst zelf mis, maar kan de bal in een leeg doel schuiven nadat Utrecht-goalie Robbin Ruiter redt bij een poging van Luciano Narsingh.

21.49 uur: EINDSTAND CELTA DE VIGO - ATLÉTICO MADRID 0-2
Dankzij twee doelpunten van David Villa profiteert Atlético Madrid optimaal van de nederlaag van Barcelona.

21.41 uur: EINDSTAND FC DORDRECHT - FC VOLENDAM 3-3
Dordrecht is de koppositie in de Jupiler League kwijt. Paul Gladon maakte een hattrick, zag Volendam de 3-0 achterstand goedmaken en miste in de slotfase een strafschop.

21.35 uur: RUSTSTAND NAC BREDA - VITESSE 1-2
Vitesse op voorsprong, al verdient de manier waarop volgens NAC niet helemaal de schoonheidsprijs.

21.32 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN - PEC ZWOLLE 3-0
PEC Zwolle wacht nog steeds op de eerste overwinning ooit bij SC Heerenveen, dat onder de na dit seizoen vertrekkende trainer Marco van Basten goed blijft presteren en aansluiting houdt met de kopgroep van de Eredivisie.

21.32 uur: RUSTSTAND PSV - FC UTRECHT 0-0
PSV is de betere ploeg. Maar tot een voorsprong heeft dat nog niet geleid.

21.16 uur: GOAL SC HEERENVEEN - PEC ZWOLLE 3-0
Het is nu zeker beslist in Friesland. Alfred Finnbogason prikt zijn 23ste competitiedoelpunt binnen door Kevin Begois te omspelen.

21.12 uur: GOAL NAC BREDA - VITESSE 1-2
Mike Havenaar zet Vitesse weer op voorsprong. Het is een controversiële goal, want Havenaar treft doel na een voorzet van Christian Atsu. Bij NAC gingen ze ervan uit dat Vitesse de bal zou teruggeven als sportief gebaar.

21.08 uur: GOAL SC HEERENVEEN - PEC ZWOLLE 2-0
Een zeer fraaie goal van Rajiv van La Parra! De aanvaller kapt naar binnen en doet de bal in de verre kruising belanden. PEC lijkt verslagen in Friesland.

20.59 uur: GOAL NAC BREDA - VITESSE 1-1
En het is alweer 1-1. Jordy Buijs schiet een strafschop binnen.

20.54: GOAL NAC BREDA - VITESSE 0-1
Zakaria Labyad opent de score. Het is zijn eerste goal voor Vitesse.

20.46 uur: RUSTSTAND CELTA DE VIGO - ATLÉTICO MADRID 0-0
Halverwege nog geen doelpunten voor titelkandidaat Atlético Madrid, dat de geschorste Diego Costa node mist.

20.45 uur: AFTRAP PSV - FC UTRECHT
We zijn onderweg. PSV gaat tegen de ploeg van Jan Wouters op zoek naar de zesde overwinning op rij.
Opstellingen:
FC Utrecht: Ruiter; Markiet, Delpierre, Heerings, Dorda; Sarota, Martensson, Ayoub, Oar; Toornstra, De Ridder.
PSV: Zoet; Arias, Rekik, Bruma, Willems; Schaars, Hiljemark, Park; Narsingh, Locadia en Depay.

20.45 uur: AFTRAP NAC BREDA - VITESSE
Ook in Breda zijn we begonnen.
Opstellingen:
NAC: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Buijs, Bodor;Seuntjens, Kwakman, Matic; Hooi, Poepon, Verbeek
Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Kashia, Van der Heijden; Achenteh, Pröpper, Labyad, Vejinovic; Ibarra, Havenaar, Atsu.

20.35 uur: EINDSTAND AZ - HERACLES ALMELO 4-0
AZ boekt een overtuigende en regelmatige overwinning. Door de rode kaart voor Milano Koenders, in de 24ste minuut, speelde Heracles een kansloze wedstrijd. In de slotminuut  maakte Viktor Elm met een afstandsknal het Alkmaarse feestje compleet.

20.33 uur: EINDSTAND RODA JC – NEC 3-1
Roda maakt een einde aan een serie van zes nederlagen en scoort voor het eerst in vijf duels weer eens. De beloning: tegenstander NEC is nu hekkensluiter van de Eredivisie. Op basis van doelsaldo. Bij NEC kreeg Victor Pálsson in de slotfase ook nog een rode kaart voor een charge op de benen van Frank Demouge.

20.33 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN – PEC ZWOLLE 1-0
Door de goal van Bilal Basacikoglu staan de Friezen bij rust met 1-0 voor. Heerenveen behoudt bij een zege de aansluiting met de top!

LANDGENOTEN: Nigel Hasselbaink heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het bereiken van de kwartfinale in het Schotse bekertoernooi. De aanvaller van St. Johnstone was verantwoordelijk voor de tweede treffer op bezoek bij tweededivisionist Raith Rovers (3-1 zege). Namens St. Johnstone waren Gary McDonald en Steven Anderson de overige twee doelpuntenmakers.

20.24 uur: GOAL SC HEERENVEEN - PEC ZWOLLE 1-0
Bilal Basacikoglu breekt de ban namens SC Heerenveen, met Alfred Finnbogason dit keer niet als afmaker maar als aangever.

20.22 uur: GOAL AZ – HERACLES ALMELO 3-0
Na twee assists is het nu de beurt aan de opkomende back Mattias Johansson om te scoren.

20.22 uur: EINDSTAND 1. FC NÜRNBERG – WERDER BREMEN 0-2
Werder Bremen pakt tegen het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

20.22 uur: EINDSTAND CHELSEA - TOTTENHAM HOTSPUR 4-0
Koploper Chelsea heeft geen kind aan Tottenham Hotspur en wint met 4-0.

20.19 uur: GOAL CHELSEA - TOTTENHAM HOTSPUR 4-0
Tottenham Hotspur gaat achterin twee keer in de fout en daarvan profiteert invaller Dembe Ba optimaal door twee goals te maken en daarmee de score op te voeren tot 4-0.

20.00 uur: AFTRAP CELTA DE VIGO - ATLÉTICO MADRID

19.59 uur: GOAL RODA JC – NEC 3-1
Wordt het dan toch nog spannend? Filip Kurto heeft nog wel een antwoord op een kopbal van Christoph Hemlein, maar de doelman van Roda moet een antwoord schuldig blijven bij de rebound van Michael Higdon. Leuk is het zeker in Limburg.

19.55 uur: GOAL RODA JC – NEC 2-0 en 3-0
En weer ziet Kalle Johnsson er niet lekker uit. Een vrije trap van Marc Höcher waait zo in de verre hoek. Een mooie goal, maar de doelman van NEC zal vanavond moeilijk de slaap vatten. Kort daarna bedient Berry Powel Guus Hupperts: 3-0. Het duel lijkt beslist!

19.51 uur: EINDSTAND UDINESE - AC MILAN 1-0
AC Milan heeft dure punten verloren in de strijd om Europees voetbal. Namens Udinese bepaalde de ervaren aanvaller Antonio Di Natale de eindstand.

19.49 uur: PSV - FC UTRECHT
De opstelling van PSV is binnen! En daarbij valt op dat Bryan Ruiz in de startopstelling ontbreekt. Omdat de Costa Ricaan pas laat terug was van interlandverplichtingen is Luciano Narsingh zijn vervanger. De aftrap is om 20.45 uur.
De volledige opstelling van PSV:
Zoet; Arias, Rekik, Bruma, Willems; Schaars, Hiljemark, Park; Narsingh, Locadia en Depay.

19.45 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN - PEC ZWOLLE
In het Abe Lenstra Stadion moet Kevin Begois Eredivisie-topscorer Alfred Finnbogason van het scoren afhouden. De Belg vervangt onder de lat van PEC Zwolle de zieke Diederik Boer.

Opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Kum, Kruiswijk, Dijks; De Roon, Ziyech, Van den Berg; Van La Parra, Finnbogason, Basacikoglu.
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Drost, Saymak; Karagounis, Hiwat, Thomas; Benson.

19.46 uur: GOAL CHELSEA - TOTTENHAM HOTSPUR 2-0
Chelsea dient Tottenham Hotspur direct na de openingstreffer de genadeklap toe. Younes Kaboul legt Samuel Eto'o neer in het strafschopgebied en ontvangt de rode kaart. De penalty wordt benut door Eden Hazard.

19.44 uur: GOAL CHELSEA - TOTTENHAM HOTSPUR 1-0
Jan Vertonghen gaat in de fout bij Tottenham Hotspur en lanceert per ongeluk Samuel Eto'o, die Chelsea aan de leiding brengt.

19.31 uur: RUSTSTAND AZ – HERACLES ALMELO 2-0
Met dank aan de combinatie tussen Mattias Johansson en Aron Jóhannsson leidt AZ verdiend met 2-0 tegen Heracles Almelo, dat in de 24ste minuut Milano Koenders met een rode kaart zag vertrekken.

19.30 uur: RUSTSTAND RODA JC - NEC 1-0
Het is in Limburg 1-0, maar had net zo goed 2-0 kunnen zijn. Arbiter Pieter Vink vergeet vlak voor rust voordeel te geven na een Nijmeegse overtreding. Een seconde later maakt Berry Powel de 2-0. Het doelpunt werd dus geannuleerd, waardoor NEC nog uitzicht op een goed resultaat heeft.

19.25 uur: GOAL UDINESE - AC MILAN 1-0
Een schitterende aanval door het hart van de Milan-defensie wordt genadeloos afgestraft door de ervaren Antonio Di Natale! De ploeg van trainer Clarence Seedorf heeft nog ruim twintig minuten om de achterstand ongedaan te maken.

19.22 uur: GOAL AZ – HERACLES ALMELO 2-0
Een déjà vu voor de defensie van Heracles. Weer staat Steven Berghuis aan de basis, levert Mattias Johansson de assist en scoort Aron Jóhannsson namens AZ.

19.19 uur: RUSTSTAND CHELSEA - TOTTENHAM HOTSPUR 0-0
Weinig sensatie vooralsnog bij Chelsea-Tottenham Hotspur, waar het nog steeds 0-0 staat.

19.18 uur: RUSTSTAND 1. FC NÜRNBERG - WERDER BREMEN 0-1
Halverwege kijkt 1. FC Nürnberg-trainer Gertjan Verbeek tegen een 1-0 achterstand aan tegen Werder Bremen.

19.14 uur: GOAL RODA JC – NEC 1-0
De hekkensluiter scoort weer eens! Dat heeft Roda te danken aan een megablunder van Kalle Johnsson. De doelman van NEC schiet de bal tegen Roda-spits Berry Powel aan, die vervolgens Guus Hupperts een niet te missen kans biedt.

19.09 uur: AZ – HERACLES ALMELO
Heracles moet met tien man verder. Milano Koenders krijgt rood van scheidsrechter Jeroen Sanders na een overtreding op Aron Jóhannsson.

19.02 uur: GOAL AZ – HERACLES ALMELO 1-0
AZ neemt na een kwartier een verdiende voorsprong. Back Mattias Johansson tekent voor de voorbereiding, spits Aron Jóhannsson voor de afwerking.

18.45 uur: AFTRAP AZ - HERACLES ALMELO
AZ-trainer Dick Advocaat ruimt opnieuw een basisplaats in voor Steven Berghuis. De linksbenige buitenspeler vertolkte vorige week een hoofdrol tegen RKC Waalwijk (4-0) door twee van de vier treffers aan te tekenen. Heracles-trainer Jan de Jonge kan weer beschikken over Bryan Linssen.
Opstellingen:
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Poulsen; Gudelj, Ortíz, Elm; Berghuis, Jóhannsson, Beerens.
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Koenders, Veldmate, Davidson; Bel Hassani, Rienstra, Cziommer; Rosheuvel, Uth en Linssen.

18.45 uur: AFTRAP Roda JC Kerkrade - NEC
De meest opvallende afwezige tijdens de degradatiekraker in Limburg is Anton Janssen. De trainer van NEC ligt ziek op bed en laat de coaching over aan zijn assistent Ron de Groot. Bij Roda JC zitten de herstelden Mark-Jan Fledderus en Frank Demouge op de reservebank.
Opstellingen:
Roda JC Kerkrade: Kurto; Letschert, Luijckx, Ramos, Van Peppen; Hupperts, Djoum, Donald, Kali, Höcher; Powel.
NEC: Johnsson; Vermijl, Haitz, Nielsen, Conboy; Stefanik, Rieks, Koolwijk, Jahanbakhsh, Higdon en Foor.

18:45 RUSTSTAND UDINESE – AC MILAN 0-0
Geen doelpunten tot dusver in Udine.

18.30 uur: AFTRAP CHELSEA - TOTTENHAM HOTSPUR
Bij Chelsea is Fernando Torres in de warming-up geblesseerd afgehaakt. Zijn plaats in de spits wordt ingenomen door Samuel Eto’o. Willian wordt op de rechterflank gepasseerd ten faveure van Ramires.

18.30 uur: AFTRAP 1. FC NÜRNBERG - WERDER BREMEN

18.24 uur: EINDSTAND ALMERE CITY FC – JONG AJAX 0-3
Jong Ajax is, samen met Jong PSV en Telstar, na de zege bij Almere City koploper in de vierde periode in de Jupiler League.

18.00 uur: AFTRAP UDINESE – AC MILAN
AC Milan-trainer Clarence Seedorf ruimt een basisplaats in voor Urby Emanuelson, terwijl Nigel de Jong niet is opgenomen in de wedstrijdselectie. Hij kampt met een bilspierblessure.

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Crystal Palace - Southampton 0-1
Norwich City - Stoke City 1-1
Cardiff City - Fulham 3-1

Fulham heeft de kans om van de laatste plek in de Premier League te komen laten liggen. In Wales kwamen The Cottagers dankzij een assist van John Heitinga terug tot 1-1, maar in de laatste 25 minuten ging het alsnog fout.

17.49 uur: EINDSTAND REAL VALLODOLID – BARCELONA 1-0
Barcelona heeft hele dure punten verspeeld met het oog op de titel in de Spaanse competitie. De Catalanen kwamen al snel op achterstand door een treffer van Fausto Rossi. Die klap is Barça niet meer te boven gekomen.

17.21 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
VfL Wolfsburg - Bayern München 1-6
Hannover 96 - Bayer Leverkusen 1-1
Schalke 04 - 1899 Hoffenheim 4-0
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1-2
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1-1
VfB Stuttgart - Eintracht Braunschweig 2-2

Bayern München was wederom heer en meester! Na een uur kwam de geoliede machine van trainer Pep Guardiola op gang en werd Wolfsburg met 6-1 opzij gezet. Het was de zestiende zege op rij van Der Rekordmeister, een record in de Bundesliga. Namens Schalke 04 vertolkte Klaas-Jan Huntelaar een heldenrol door drie van de vier treffers voor zijn rekening te nemen.

17.08 uur: SCHALKE 04 - 1899 HOFFENHEIM 4-0
Vanaf de strafschopstip lukte het niet, maar op aangeven van Julian Draxler slaagt Klaas-Jan Huntelaar er wel in zijn derde treffer van de middag te maken.

17.07 uur: GOAL VFL WOLFSBURG BAYERN MÜNCHEN 1-5
Na een fraaie voorzet van Arjen Robben kopt Thomas Müller de 5-1 binnen. Hij maakt daarmee zijn tweede goal van de middag.

16.59 uur: GOAL VFL WOLFSBURG BAYERN MÜNCHEN 1-4
Bayern maakt korte metten met Wolfsburg. Franck Ribéry is twintig minuten voor tijd verantwoordelijk voor de vierde treffer van Der Rekordmeister.

16.55 uur: GOAL VFL WOLFSBURG BAYERN MÜNCHEN 1-3
Thomas Müller zet met zijn tweede treffer van de middag de achterstand om in een voorsprong. Even later schiet Mario Mandzukic de derde treffer binnen en koerst Bayern af op alweer de 22ste competitiezege.

16.50 uur: GOAL SC BASTIA - PARIS SAINT-GERMAIN 0-2
Zlatan Ibrahimovic is op stoom namens PSG. De lange Zweed opent na zes minuten de score en brengt Ezequiel Lavezzi even later via een fraai hakje in stelling bij de tweede treffer van de koploper van Frankrijk.

16.48 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Crystal Palace - Southampton 0-1
Norwich City - Stoke City 0-0
Cardiff City - Fulham 1-0

Het Fulham van John Heitinga en Maarten Stekelenburg krijgt aan het eind van de eerste helft een tegenvaller te verwerken: Steven Caulker zorgt voor de voorsprong bij rust van Cardiff City.

16.45 uur: RUSTSTAND REAL VALLODOLID - BARCELONA 1-0
Een verrassende tussenstand in Estadio Municipal José Zorrilla, waar de thuisclub op voorsprong staat tegen Barcelona. Fausto Rossi is trefzeker namens Real Valladolid.

16.30 uur: AFTRAP SC BASTIA - PARIS SAINT-GERMAIN
Gregory van der Wiel start in de basis van Paris Saint-Germain tijdens het bezoek aan SC Bastia. Ook Alex, Maxwell en Zlatan Ibrahimovic - die net als Van der Wiel een verleden hebben in de Eredivisie - spelen vanaf het eerste fluitsignaal.

16.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
VfL Wolfsburg - Bayern München 1-1
Hannover 96 - Bayer Leverkusen 1-1
Schalke 04 - 1899 Hoffenheim 2-0
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1-1
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 0-1
VfB Stuttgart - Eintracht Braunschweig 2-1

De topper in de 24ste speelronde van de Bundesliga tussen VfL Wolfsburg en Bayern München is halverwege nog niet beslist. Schalke 04 zit bij rust al wel op rozen dankzij twee treffers van Klaas-Jan Huntelaar, die ook een strafschop mist. Hamburger SV, zonder Nederlandse inbreng, staat op eigen veld achter tegen Eintracht Frankfurt.

16.17 uur: GOAL REAL VALLODOLID - BARCELONA 1-0
Een sensatie in de maak? Real Valladolid komt via Fausto Rossi op voorsprong tegen Barcelona.

16.01 uur: SCHALKE 04 - 1899 HOFFENHEIM
Klaas-Jan Huntelaar laat een uitgelezen kans op een hattrick liggen. Na iets meer dan een half uur keert Koen Casteels de strafschop van de Nederlandse spits.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Cardiff City - Fulham
Norwich City - Stoke City
Crystal Palace - Southampton

Het gevecht tussen de ploegen uit de onderste regionen is losgebarsten. Hekkensluiter Fulham, met Maarten Stekelenburg en John Heitinga in de basis, kan Cardiff City passeren bij een zege in Wales. Bij Norwich City start de herstelde Ricky van Wolfswinkel in de basis tegen Stoke City. De spits kampte met knieklachten en moest vorige week verstek laten tegen Aston Villa, maar is fit genoeg en treft Erik Pieters, de linksback van Stoke.

16.00 uur: AFTRAP REAL VALLODOLID - BARCELONA
In het spoor blijven van koploper Real Madrid. Dat is tot en met de Clásico van 23 maart de opdracht voor de Catalanen. Trainer Gerardo Martino start uiteraard met Lionel Messi en Neymar, terwijl Ibrahim Afellay op de bank begint.

15.58 uur: GOAL SCHALKE 04 - 1899 HOFFENHEIM 2-0
En opnieuw is het raak in Gelsenkirchen. En weer is Klaas-Jan Huntelaar de doelpuntenmaker.

15.57 uur: GOAL VFL WOLFSBURG BAYERN MÜNCHEN 1-1
Amper tien minuten na de treffer van Naldo schiet Thomas Müller raak uit een hoekschop.

15.49 uur: GOAL VFL WOLFSBURG – BAYERN MÜNCHEN 1-0
VfL Wolfsburg flikt het en zet Bayern München op achterstand. Verdediger Naldo glijdt een voorzet van Kevin De Bruyne binnen.

15.37 uur: GOAL SCHALKE 04 - HOFFENHEIM 1-0
Klaas-Jan Huntelaar schiet Schalke op aangeven van Joel Matip al snel voorsprong! Slechts zes minuten heeft de aanvoerder nodig.

15:37 uur: EINDSTAND WEST BROMWICH ALBION - MANCHESTER UNITED 0-3
Manchester United heeft een overtuigende zege geboekt op bezoek bij West Browich Albion. Manager David Moyes moest Robin van Persie na zijn gele kaart noodgedwongen wisselen om erger te voorkomen.

15:37 uur: EINDSTAND ARSENAL - EVERTON 4-1
Arsenal heeft zich geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. Namens The Gunners velde Olivier Giroud vlak voor tijd met twee doelpunten het vonnis over Everton.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
VfL Wolfsburg - Bayern München
Hannover 96 - Bayer Leverkusen
Schalke 04 - 1899 Hoffenheim
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt
VfB Stuttgart - Eintracht Braunschweig

Bas Dost is in vorm bij VfL Wolfsburg en dus krijgt hij tegen Bayern München, waar Arjen Robben de rechtsbuiten is, een basisplaats toebedeeld. Bij Schalke 04, dat thuis speelt tegen 1899 Hoffenheim, is Klaas-Jan Huntelaar de spits. Bij Hamburger SV, dat het thuis opneemt tegen Eintracht Frankfurt, staan er geen Nederlanders in de basisopstelling. De zieke Rafael van der Vaart ontbreekt in de wedstrijdselectie, terwijl Ouasim Bouy en Ola John op de bank zitten. FC Augsburg moet het op bezoek bij Borussia Mönchengladbach, waar Roel Brouwers op de bank zit, stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Paul Verhaegh.

15.28 uur: GOAL ARSENAL - EVERTON 4-1
Met een tweede intikker neemt Olivier Giroud alle twijfels weg: Arsenal gaat door naar de halve finale van de FA Cup.

15.26 uur: GOAL WEST BROMWICH ALBION - MANCHESTER UNITED 0-3
Manchester United loopt uit naar een comfortabele overwinning op West Bromwich Albion. Op aangeven van Wayne Rooney maakt Danny Welbeck er 3-0 van voor de bezoekers.

15.25 uur: GOAL ARSENAL - EVERTON 3-1
Olivier Giroud schiet zijn elftal naar de halve finale van de League Cup. Op aangeven van Bacary Sagna tikt hij eenvoudig de 3-1 binnen.

15.10 uur: GOAL ARSENAL - EVERTON 2-1
Arsenal komt voor de tweede keer op voorsprong. Mikel Arteta schiet een penalty - tot twee keer toe na te vroeg inlopen van Olivier Giroud - binnen. Gareth Barry veroorzaakt de strafschop na een overtreding op Alex Oxlade-Chamberlain.

15.08 uur: GOAL WEST BROMWICH ALBION - MANCHESTER UNITED 0-2
Wayne Rooney beslist de wedstrijd. De aanvaller kopt een zelf opgezette aanval feilloos binnen.

15.07 uur: WEST BROMWICH ALBION - MANCHESTER UNITED
Met het oog op het thuisduel met Liverpool van volgende week besluit manager David Moyes van Manchester United om Robin van Persie naar de kant te halen. De spits ontsnapt kort daarvoor - tot woede van het thuispubliek - aan zijn tweede gele kaart.

14.58 uur: WEST BROMWICH ALBION - MANCHESTER UNITED
Robin van Persie komt goed weg. De aanvaller ontsnapt aan zijn tweede gele kaart van de wedstrijd na een late tackle op Steven Reid. Scheidsrechter Jon Moss spaart hem.

14.34 uur: RUSTSTAND WEST BROMWICH ALBION - MANCHESTER UNITED 0-1
Halverwege het uitduel met West Bromwich Albion leidt Manchester United dankzij een treffer van Phil Jones op aangeven van Robin van Persie.

14.33 uur: RUSTSTAND ARSENAL - EVERTON 1-1
Arsenal en Everton gaan rusten met een gelijke stand. De thuisclub begint sterk aan het duel, maar de bezoekers komen steeds beter in de wedstrijd.

14.18 uur: GOAL WEST BROMWICH ALBION - MANCHESTER UNITED 0-1
En nu is het wél raak. Phil Jones kopt raakt uit een vrije trap van Robin van Persie.

14.17 uur: GOAL ARSENAL - EVERTON 1-1
Na een vlot uitgevoerde counter komt Everton op gelijke hoogte. Romelu Lukaku geeft het laatste tikje na voorbereidend werk van Ross Barkley en Kevin Mirallas.

14.14 uur: WEST BROMWICH ALBION - MANCHESTER UNITED
Manchester United is dicht bij de voorsprong, maar rechtsback Rafael kopt op de lat.

13.51 uur: GOAL ARSENAL - EVERTON 1-0
Op aangeven van Santi Cazorla zet Mesut Özil de thuisclub op voorsprong. Het laatste doelpunt van de Duitser in dienst van Arsenal was op 8 december, ook thuis tegen Everton.

13.45 uur: AFTRAP WEST BROMWICH ALBION - MANCHESTER UNITED
Manchester United gaat met Robin van Persie op jacht naar een overwinning bij West Bromwich Albion. De Nederlandse spits start in de basis bij de ploeg van manager David Moyes, die na 27 duels teleurstellend zevende staat in de Premier League. WBA is zeventiende, maar won op 28 september wél de onderlinge ontmoeting met Man Utd op Old Trafford.

13.45 uur: AFTRAP ARSENAL - EVERTON
In de kwartfinale van het FA Cup-toernooi strijden Arsenal en Everton tegen elkaar. Onder leiding van manager Arsène Wenger verloor de club uit Noord-Londen slechts twee keer op eigen veld in het roemruchte bekertoernooi. Tien keer werd er gelijkgespeeld en 27 keer wonnen The Gunners, die in de competitie niet verder kwamen dan 1-1 thuis tegen Everton. Van de laatste negentien uitduels met Arsenal in alle competities werd er geen één keer gewonnen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.