Nummer 17 en 18 voor cruciale ontmoeting in Kerkrade

● Dit is het duel tussen de nummers achttien en zeventien van de ranglijst. Roda JC heeft na 26 speelronden drie punten minder dan NEC: 22 om 25.

● Van de 31 eerdere bezoekjes aan Kerkrade keerde NEC slechts vier keer met de punten terug. Zes keer speelden de teams gelijk en 21 keer zegevierde Roda JC.

● De laatste keer dat NEC in Kerkrade won was op 4 april 2008 (0-2 door treffers van Jhon van Beukering en Jeremain Lens). De vijf wedstrijden erna won NEC niet meer uit van Roda JC.

● De keepers van beide teams –Filip Kurto van Roda JC en Kalle Johnsson van NEC- sloegen nog geen minuut over dit seizoen.

● De ontmoeting van eerder dit seizoen in Nijmegen eindigde in een 4-3 zege voor NEC. Bij rust stond Roda JC nog met 2-0 voor.

● Vorig seizoen was Roda JC met 2-0 te sterk voor NEC in deze ontmoeting. De doelpuntenmakers Sanharib Malki (Kasimpasa) en Mikolaj Lebedynski (Podbeskidzie Bielsko-Biala) spelen inmiddels elders.

● Roda JC verloor zijn laatste zes wedstrijden in de Eredivisie. In de laatste vier wedstrijden wist de ploeg van Jon Dahl Tomasson ook niet tot scoren te komen.

● NEC slaagt er inmiddels al 38 Eredivisiewedstrijden op rij niet in om de nul te houden.

● NEC kreeg in het eerste kwartier van de wedstrijd de meeste doelpunten tegen (elf) van alle Eredivisieclubs. Opponent Roda JC kreeg na de Nijmegenaren de meeste treffers te verwerken in de openingsfase, negen.

● Roda JC incasseert de meeste treffers, van alle clubs in de Eredivisie, in het laatste kwartier. Dat waren er dit seizoen zeventien.

Samenstelling: Jasper Steppé