Thomassen redt FC Den Bosch, nieuwe domper Fortuna

Makkelijk ging het niet voor Achilles '29 en FC Den Bosch, maar beide ploegen bekeren wél door. Ze hadden tegen respectievelijk Fortuna Sittard en WKE verlengingen nodig.

Fortuna Sittard - Achilles '29 1-3 (n.v.)
Waar de Limburgers met zeven punten uit zeven duels niet best zijn begonnen aan het seizoen in de Jupiler League - de ploeg van Peter van Vossen staat vijftiende - kent de ploeg uit Groesbeek met een achtste plaats juist een prima start.

Ook woensdag begon de ploeg van Eric Meijers goed: Hielke Penterman zorgde voor de 0-1. Maar nog voor de pauze bracht Lars Hutten zijn ploeg met een kunstig hakje alweer langszij. Die stand stond ook na negentig minuten op het scorebord, waardoor de ploeg uit Sittard in de verlenging hoopte wat aan het zelfvertrouwen te werken. Maar dat lukte geen moment. Kürsad Sürmeli zette de bezoekers al vroeg op voorsprong, Brian Boogers maakte het klusje af.

WKE - FC Den Bosch 2-5 (n.v.)
Door een doelpunt van Jordy Thomassen (foto) kwamen de Brabanders in Emmen nog wel op voorsprong, maar in de eerste helft wist ook WKE het net te vinden: Junior Albertus bracht de Topklasser op gelijke hoogte. Beide doelpuntenmakers herhaalden hun kunstje in de tweede helft, waardoor het na negentig minuten 2-2 stond.

Overigens speelde WKE het duel uit met negen man: Emad Sanafikhah kreeg direct rood, Erik Eleveld twee keer geel. En van die overtalsituatie profiteerden de Bosschenaren optimaal. Thomassen vervolmaakte zijn hattrick, waarna Arda Havar en Maarten Boddaert nog in de eerste helft van de verlenging scoorden. Daar bleef het bij.